Susijengin avausvastustaja MM-sijoitusotteluissa on tänään torstaina vastaan ryhmittyvä, historiansa ensimmäisiä MM-kisoja pelaava Kap Verde.

Joukkueen peli rakentuu pitkälti Portugalin liigassa pelaavien veteraanien varaan, joskin ryhmän kulmakivenä komeilee Real Madridin järkäle, 221-senttinen Edy Tavares.

Kap Verde esiintyi pirteästi Afrikan MM-karsinnoissa hakemalla kymmenestä ottelustaan kuusi voittoa, mukaan lukien kaksi voittoa ennakkosuosikki Nigeriasta sekä yhden voiton niin ikään MM-kisoihin selvinneestä Norsunluurannikosta.

Joukkue osoitti vaarallisuutensa myös Okinawalla peittoamalla toisessa MM-kisaottelussaan Venezuelan kuudella pisteellä. 221-senttinen ja 125-kiloinen Edy Tavares oli Kap Verden voiton kulmakivi sisäpuolustuksellaan ja levypallopelaamisellaan, kun taas veteraanitakamies Will Tavares upotti neljä ratkaisevaa pistettä viimeisen minuutin alussa.

Kap Verdellä onkin kollektiivista kokemusta, jota Susijengin valmentajan Sean Sheldonin mukaan ei sovi aliarvioida. Joukko veteraanipelaajia ja Euroliigan lopputurnauksen hallitseva MVP riittävät pitkälle.

– Kap Verden peli on kehittynyt läpi tämän turnauksen ottelu ottelulta. Heidän avainpelaajansa ovat pelanneet pitkään yhdessä ja he pelaavat korkealla itseluottamuksen tasolla, kehuu keskiviikon Slovenia-Kap Verde -ottelua seurannut Sheldon Koripalloliiton tiedotteessa.

– He tykkäävät pelaa kovaa ja hyökätä koria kohti. Edy Tavares luo tilaa heidän taitaville pallollisille pelaajilleen, jotka hyökkäävät lujaa kohti koria. He pelaavat todella kovaa emmekä saa rentoutua hetkeksikään.

Susijengin voiton avaimet perustuvat vanhoihin tuttuihin teeseihin. Jos Susijengi-pelaa viimeisen puolentoista vuosikymmenen aikana tutuksi tullutta susikoripalloa, Kap Verde on vaikeuksissa. Jos mennään Kap Verden ehdoilla, tiedossa on haastava ilta.

– Meidän on alusta alkaen asetettava pelin standardit omalla fyysisyydellämme. Emme saa odottaa parempia hetkiä, vaan meidän on oltava ensimmäisestä minuutista asti valmiit pelaamaan. Fyysisyyden lisäksi meidän on luotettava yhtenäisyyteemme kummassakin päässä kenttää ja luotettava omaan konseptiimme, Sheldon linjaa.

Susijengi ja Kap Verde kohtaavat Okinawan alemman MM-jatkosarjalohkon avausottelussa tänään torstaina 31.8. klo 16.30 paikallista aikaa (klo 10.30 Suomen aikaa). Ottelu televisioidaan Nelosella ja Ruutu-palvelussa.

Suomi ja Kap Verde eivät ole kohdanneet aiemmin maajoukkuetasolla.

Coach Sheldonin tärpit – seuraa heitä

Edy Tavares (221 cm/31 v): “Äärimmäisen iso kaveri. Eliittitason puolustaja ja hyökkäyslevypallopelaaja, hyvä viimeistelemään korien alta. Hänellä on kokemusta Euroliigan kovimmista peleistä. Tarvitsemme koko joukkuetta pitämään Tavaresin pois korin alta ja levypalloista ja tekemään hänen elämästään vaikeaa.”

Will Tavares (195/28): “Joukkueen pelinrakentaja. Todella taitava pallollinen pelaaja, joka tykkää pitää palloa käsissään. Alituisessa hyökkäysmoodissa ja parhaimmillaan nopeissa hyökkäyksissä.”

Ivan Almeida (197/32): “Taitava korintekijä ja laituri. Almeidalla on vapaus rikkoa joukkueen systeemi hyökkäyspäässä, jos hän saa hyvän heittopaikan tai ajoväylän korille. Hänen kanssaan on oltava varpaillaan.”

Kap Verde MM-kisoissa 24.8.-10.9.2023

#NimiPituusSyntynytSeura 2023-24
0Patrick LIMA1901995CB Almeria (ESP)
5Shane DA ROSA1851988Providence Pirates (ABA, USA)
6Ivan ALMEIDA1971989Benfica Lisboa (POR)
7Fidel MENDONCA1891984Predio Basketball (CPV)
8Anderson CORREIA1951997Sangalhos DC (POR)
9Joel ALMEIDA1921985F.A.P. (CMR)
10Kenneti MENDES2031990F.A.P. (CMR)
13Will TAVARES1951995Yambol (BUL)
15Kevin CORONEL1961991Portimonense (POR)
16Keven GOMES2111995FC Porto (POR)
21Betinho GOMES2031985Benfica Lisboa (POR)
22Walter Edy TAVARES2211992Real Madrid (ESP)
  • Päävalmentaja Emanuel TROVOADA
  • Valmentaja Manuel DUARTE VIEIRA

Lähde: Koripalloliiton tiedote