Saksa juhli historiansa ensimmäistä koripallon maailmanmestaruutta voitettuaan finaalissa Serbian 83-77 (47-47).

Saksa otti pelin komennon kolmannella neljänneksellä viemällä sen 22-10 eikä päästänyt Serbiaa enää ohitseen. Serbia pääsi kahden pisteen päähän 40 sekuntia ennen loppua, mutta Saksa piti pintansa loppuun saakka.

Finaalissa Saksan parhaaksi nousi Dennis Schröder, joka heitti 28 pistettä. Hänet valittiin myös kisojen arvokkaimmaksi pelaajaksi. Franz Wagner (19/7) puolestaan valittiin finaalin parhaaksi pelaajaksi. Serbian ykköstykiksi nousi Aleksa Avramovic (21).

Saksan maajoukkuetta valmentaa suomalais-kanadalainen Gordon Herbert. Herbert on asunut Suomessa jo yli 40 vuotta ja on ollut Suomen kansalainenkin jo yli 30 vuotta.

Pronssia nappasi jännittävien vaiheiden jälkeen Kanada, joka voitti jatkoajan jälkeen USA:n 127-118 (111-111, 58-56). Kanada oli voitossa kiinni jo varsinaisella peliajalla, kun se johti ottelua neljällä pisteellä neljä sekuntia ennen loppua. Mikal Bridges pääsi vapaaheittoviivalle heittäen ensimmäisen sisään ja toisen ohi. Hän sai kuitenkin levypallon itselleen ja upotti kulmasta kolmosen tasoittaen pelin 0,4 sekuntia ennen loppua. Jatkoajalla Kanada kuitenkin jyräsi voittoon Dillon Brooksin (39) ollessa joukkueen ykköstykki. Häntä säesti erinomaisesti Shai Gilgeous-Alexander (31/6/12). USA:n paras pistemies oli Anthony Edwards (24).