Naisten Korisliigassa pelattiin kaksi ottelua Espoossa. Voittoihin ylsivät Honka ja päätösjaksolla EBT:n ohi kirinyt Kouvottaret.

Honka aloitti kotonaan vahvasti

Honka ja FoA aloittivat kautensa Espoossa. Kotijoukkue avasi voittotilinsä, kun FoA kaatui selvästi 86-57 (46-33).

Espoolaisten hyökkäyspeli toimi avausjaksolla hienosti. Ensimmäisellä tauolla kotijohto oli kahdeksan pistettä. Honka oli askeleen edellä myös toisella jaksolla. Puoliajalla kotijohto oli 13 pistettä.

Espoolaisjoukkue ratkaisi ottelun kolmannella jaksolla. Se piti vieraat seitsemässä pisteessä. Suurimmillaan kotijohto kävi 31 pisteessä.

Jones debytoi todella vahvasti. Hän pussitti 21 pistettä ja keräsi 20 levypalloa. Marianne Määttänen aloitti kautensa tekemällä uuden henkilökohtaisen piste-ennätyksensä. Hänelle kertyi 15 pistettä. N’Dea Flye 11/18/6 koriin johtanutta syöttöä keräsi vahvan tilastorivin, mutta heittoprosentti jäi alhaiseksi.

Kouvottaret kiri EBT:n ohi

Myös toinen espoolaisjoukkue aloitti kautensa kotonaan. EBT:n voittotili jäi kuitenkin avaamatta, kun Kouvottaret haki jännittävien vaiheiden jälkeen voiton 67-66 (37-35).

Ensimmäisellä puolikkaalla peli oli tasaista. Suuria eroja ei syntynyt. Kouvottaret johti peliä parhaimmillaan seitsemällä pisteellä, mutta puoliajalle mentiin EBT:n kahden pisteen johdossa.

Myös kolmannella jaksolla kotijoukkue jatkoi vahvasti kasvattaen johtonsa aina kymmeneen pisteeseen.

Kouvottaret kuitenkin piristyi ja kiri johdon kiinni. Ottelun ratkaisu nähtiin 15 sekuntia ennen loppua, kun Shaquiel McGruder onnistui korin alta. EBT pääsi vielä kokeilemaan voittoheittoa, mutta yritys ei tällä kertaa osunut.

Stone kasasi vahvan tilastorivin. Hänelle kirjattiin 17 pistettä, kahdeksan koriin johtanutta syöttöä ja kuusi levypalloa. Roosa Frimodig pussitti 16 pistettä. EBT:stä 16-vuotias Nicole Ogun onnistui loistavasti. Hän sai kasaan 25 pistettä ja 17 levypalloa.

Lähde: Koripalloliiton tiedote