USA:n MM-kisat päättyivät pettymykseen, kun se jäi Aasiassa pelatuissa kisoissa neljänneksi. Ensi kesän Pariisin olympialaisiin USA on saamassa jälleen ykkösnyrkin kasaan.

Jo MM-kisojen jälkeen LeBron James ilmoitti olevansa valmis edustamaan USA:ta ensi kesänä ja lupasi kantaa oman kortensa kekoon rekrytoidakseen muita kovia nimiä joukkueeseen. Nyt Kevin Durant ja Jayson Tatum ovat jo ilmoittaneet sitoutumisestaan ensi kesän olympiaprojektiin. Myös Stephen Curry kertoi kauden alla pidetyssä lehdistötilaisuudessa, että olympialaiset kiinnostavat.

Tuoreimpana nimenä hattunsa kekoon on heittänyt Joel Embiid, joka kertoi haluavansa edustaa USA:ta tulevissa olympiakisoissa. Kamerunilaislähtöinen Embiid omaa myös Ranskan kansalaisuuden, mutta vaaka on kallistunut USA:n suuntaan.

Vaikka USA:n menestys MM-kisoissa on viime aikoina jäänyt vaisuksi, niin se on silti hallinnut olympiakorista vieden neljä edellistä olympiakultaa nimiinsä.