Miesten Korisliiga-illan otteluvoittajia olivat Korihait, Salon Vilpas, Kobrat ja Helsinki Seagulls.

Korihaiden vahva avaus kauteen sai jatkoa, kun Bisons Loimaa kaatui kotonaan 83–86. Aiemmin tällä viikolla uusikaupunkilaiset taivuttivat Kauhajoen.

Ottelun ylivoimainen korikuningas oli voittajajoukkueen sentteri Javion Ogunyemi 35 pisteellä ja yhdeksällä levypallolla, mutta loistavaa työtä teki myös joukkuetoveri Mikael Aalto, jonka tilille kertyi 16 pistettä ja kahdeksan levypalloa.

Loimaalaisten korkein pistesaldo, 22, nähtiin Isaac Davidsonilta. Joukkuetoveri Dylan Painter lisäsi pinoon 19. Bisonsilla ei ole tältä kaudelta vielä otteluvoittoja.

Toinen toisen perättäisen voiton ottaja oli tänään Helsinki Seagulls, jonka käsittelyssä Lahti Basketball kaatui kotiparketillaan luvuin 108–116.

Pelissä päästiin todistamaan erityisesti kahden suomalaisen heittäjä-ässän nokittelua, kun kentän korkeimpiin pistesaldoihin ylsivät Seagulls Okko Järvi ja Lahden Erik Sajantila. Molemmille merkittiin 28 pistettä, ja kumpikin pelaajista osui kaaren takaa peräti kuusi kertaa.

Lahdelle ottelu oli toinen tappio.

Vilppaan voittotili auki Tampereella

Salon Vilpas haki kauden ensimmäiset sarjapisteensä kaataessaan Tampereen Pyrinnön. Isännät taipuivat luvuin 83–92.

Pelin pistehait olivat Pyrinnön Jordon Talley 20:llä ja Vilppaan Tavon King 21:llä, mutta erityistä huomiota herätti Teemu Suokas. Vilppaan 22-vuotias takamies nimittäin sivusi heti tuoretta ennätystään heittämällä toisen perättäisen 19 pisteen illan.

Pyrinnön paidassa debyyttinsä pelasi tänään joukkueen tuorein vahvistus Mitch Pelissier, joka keräsi avausiltansa kunniaksi kahdeksan pistettä ja kuusi levypalloa. Takapelaaja vietti kaksi edellistä kauttaan menestyksekkäästi Tanskassa. Pyrinnöllä on tilillään tappio kummastakin tähän mennessä pelatusta ottelusta.

Kobrille kotivoitto Kouvoista

Kobrat otti kotonaan kauden ensimmäisen voiton kaatamalla Kouvot 99–86.

Kouvojen Ricardo Lindo edusti vahvasti 29 pisteellä ja seitsemällä levypallolla, mutta illan todellinen säväyttäjä oli voittajajoukkueen Taz Sherman. Lapuan takamiehelle merkittiin pelissä peräti 43 pistettä, vaikkakin ohessa myös viisi menetystä.

Kumpikin joukkueista on voittotilastoissa tällä hetkellä tilanteessa 1–1.

Lähde: Koripalloliiton tiedote