Alexander Madsenin vahva peli piti VEF Riian jatkohaaveet elossa Mestarien liigassa ja Sasu Salin vei oman ennätyksensä uudelle sataluvulle.

VEF Riika ja Teneriffa iskivät yhteen Latvian pääkaupungissa ja VEF piti jatkohaaveensa elossa voittamalla 77-72 (39-38). Madsen sinetöi ottelun loppulukemat ja oli muutenkin ottelun tähti 17 pisteen, kuuden levypallon, neljän syötön ja riiston tilastoilla.

– Tärkeä voitto ja opimme ensimmäisestä kohtaamisesta, jonka hävisimme Teneriffalla, Madsen totesi ottelun jälkeen Koripalloliiton tiedotteen mukaan.

Salin heitti yhden kolmen pisteen heiton sisään keräten viisi pistettä. Salin hilasi Mestarien liigan onnistuneiden kolmen pisteen heittojen ennätyksen uudelle sataluvulle, sillä se oli hänen 200. onnistunut suoritus bonusviivan takaa Mestarien liigassa. Salinille kertyi tilastoihin myös kaksi syöttöä ja riisto.

– Kova tappio meille ja kaikki kunnia Riialle. Sen alun jälkeen, jonka aikana saimme heittoja sisään ja hieman yliotetta, he pelasivat kovaa ja pysyivät pelissään. He saivat pienen johdon emmekä vain pystyneet tulemaan takaisin. Teimme liikaa virheitä ja se maksoi meille pelin, Salin mietti ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Tilanne lohkossa on kutkuttava ennen viimeistä ottelukierrosta. Teneriffa ja Cholet johtavat lohkoa kolmella voitolla ja kahdella tappiolla. Darüssafakalla ja VEF:llä on puolestaan kaksi voittoa.

Teneriffa ja Cholet ratkaisevat päätöskierroksella keskinäisessä ottelussa lohkovoiton ja VEF:n pitää voittaa vieraskentällä Darüssafaka noustakseen kakkospaikalle.

– Tällä hetkellä jatkoonpääsy on omissa käsissä. Se on se tärkein juttu, Madsen katsoi lähtökohtia päätöskierroksen otteluun.
Ottelutilastot

EuroCupissa Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo viettivät itsenäisyyspäivää Liettuassa BC Wolvesin vieraana ja hakivat selvän 110-79 (58-35)-voiton. Jantunen kirjautti ottelussa yhdeksän pistettä ja kolme levypalloa. Paris Basketball jatkaa lohkonsa piikkipaikalla.
Ottelutilastot

Euroliigassa Lassi Tuovin apuvalmentama Bologna nousi toisella puoliajalla makoisaan 80-75 (33-45)-voittoon Barcelonasta. Bologna on Real Madridin ja Barcelonan vanavedessä kolmantena.
Ottelutilastot

Slovenian liigassa Perttu Blomgrenin Domzale jatkoi voittoisasti kaataessaan Polzelan 78-66 (33-40). Blomgren ajoi joukkueensa asiaa 11 pisteellä, neljällä levypallolla ja syötöllä. Domzale jatkaa sarjan jaetulla kärkipaikalla.
Ottelutilastot

Italian Serie B:ssä Trey Niemen Lumezzane jäi San Vendemianon jyrän alle 49-80 (28-39). Niemi oli joukkueensa paras pistemies 13 pisteen saldolla ja tilastot täyttyivät myös neljällä levypallolla ja riistolla.
Ottelutilastot

Lähde: Koripalloliiton tiedote