Awak Kuierin, Lotta-Maj Lahtisen ja Elina Aarnisalon joukkueet nappasivat voitot EuroCupin pudotuspelien avausotteluissa.

Lahtisen Sedis Basquet otti tukevan otteen jatkopaikasta voittamalla avausottelussaan belgialaisen Royal Castors Brainen selvästi 84-62 (45-34). Lahtinen auttoi joukkuettaan neljällä pisteellä ja syötöllä.

– Tärkeä voitto EuroCupin ensimmäisellä kierroksella. Puolustimme joukkueena todella hyvin, keskittyneesti ja aggressiivisesti ja se toi meille tänään voiton. Pelasimme myös hyvin yhteen hyökkäyspäässä. Todella ylpeä koko joukkueesta, Lahtinen hehkutti taistelun tauottua Koripalloliiton tiedotteen mukaan.

Joukkueiden välinen toinen osaottelu pelataan ensi viikon keskiviikkona Sedis Basquetin kotikentällä.

Kuierin Reyer Venezian voittokulku jatkui, kun sveitsiläinen Fribourg kaatui vieraskentällä 83-63 (42-37). Venezia pääsi tekemään tärkeää pesäeroa viimeisellä neljänneksellä, jonka se voitti 22-11. Kuier teki tasaista työtä 10 pisteen, kuuden levypallon ja kolmen syötön tilastoilla.

Toinen osaottelu on edessä torstaina Venetsiassa.

Kangoeroes Mechelen otti niin ikään yliotteen omassa otteluparissaan kaatamalla Gernika Bizkaian 75-70 (30-32). Yli 30 minuuttia urakoinut Aarnisalo auttoi joukkuettaan muun muassa neljän pisteen, kahden levypallon, kolmen syötön ja riiston saldolla. Joukkueet kohtaavat Baskimaassa ensi keskiviikkona.

Aarnisalo ja Kuier ovat ehdokkaina myös EuroCupin runkosarjan nousevien tähtien kategoriassa. Heitä voi äänestää EuroCupin verkkosivuilla.