EuroCupin ensimmäinen pudotuspelikierros saatiin päätökseen torstaina ja suomalaispelaajien osalta Awak Kuierin ja Lotta-Maj Lahtisen pelit jatkuvat.

Lahtisen Sedis Basquet lähti toiseen osaotteluun belgialaista Royal Castors Brainea vastaan hyvistä asetelmista voitettuaan avausosan 84-62. Sedis Basquet ei jättänyt mitään sattuman varaan kotikentällään, vaan voitti toisenkin osan viemällä sen nimiinsä 87-83 (62-43). Sedis vei otteluparista voiton yhteispistein 171-145. Lahtinen oli hienossa vireessä 17 pisteellä ja hän sai tilastoihinsa myös kolme levypalloa sekä kaksi riistoa.
Ottelutilastot

Kuierin Reyer Venezia oli voittanut sveitsiläisen Fribourgin ensimmäisessä ottelussa 20 pisteen erolla ja oli yhtä vakuuttava kotikentällään voitettuaan 72-51 (39-40). Näin ollen Venezia eteni 16 parhaan joukkoon 155-114. Kuier ei ollut Venezian kokoonpanossa.
Ottelutilastot

Neljännesvälierissä Sedis saa vastaansa tutun vastustajan, kun vastaan asettuu Girona. Venezia puolestaan kohtaa seuraavalla kierroksella puolalaisen Arka Gdynian. Neljännesvälierät starttaavat 11.1.

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelenin tie puolestaan katkesi Gernika Bizkaian vieraana. Kangoeroes lähti toiseen osaotteluun viiden pisteen johtoasemasta, mutta Bizkaia käänsi otteluparin itselleen kotikentällään voittamalla 69-58 (40-23). Kangoeroes taipui näin yhteispistein 133-139. Aarnisalo oli joukkueensa paras pistenainen 17 pisteen saldolla ja tilastot täyttyivät myös levypallolla, syötöllä ja riistolla.
Ottelutilastot

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen lähtivät joulun viettoon voitto takataskussaan, kun Ferrol kaatoi Espanjan liigan ottelussa Gran Canarian 78-61 (29-36). Kalin pussitti neljä pistettä ja otti kaksi riistoa ja Äijäselle kertyi kolme pistettä, kaksi levypalloa ja syötön. Ferrol nousi kahdeksanneksi, mutta sijoitus saattaa vielä muuttua, kun kierroksen muut ottelut pelataan loppuviikon aikana.
Ottelutilastot

Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern putosi niukasti Saksan cupista, kun Hannover oli kotonaan vahvempi 58-57 (33-26). Lehtoranta kirjautti tilastorivilleen kolme pistettä, kaksi levypalloa ja kolme syöttöä. Koskimies nappasi yhden levypallon.
Ottelutilastoihin ei ole linkkiä saatavilla.

Lähde: Koripalloliiton tiedote