Naisten puolella Suomen Cupissa nähdään uusinta viime vuoden finaalista. PeKa eteni finaaliin kaatamalla Hongan. ToPo puolestaan pudotti Pyrinnön kyydistä. Urhea-hallissa pelattava finaali pelataan sunnuntaina 21. tammikuuta klo 17:45.

PeKa nappasi kuudennen peräkkäisen finaalipaikkansa. Honka laittoi hyvin kampoihin, mutta kaatui lopulta kotkalaisten käsittelyssä 72-63.

Hongan alku otteluun oli hyvä. Joukkue ottikin johdon ensimmäisellä puoliajalla. Puoliajalla espoolaisten johto oli kuusi pistettä.

PeKa paransi peliään jälkimmäiselle puolikkaalle. Varsinkin kolmas jakso oli joukkueelta vahvaa tekemistä. Se merkittiin vieraille 25-13 ja joukkue nousi johtoon, jonka piti loppuun asti.

Da’Nasia Hood heitti 22 pistettä ja 12 levypalloa. Roosa Kosonen 12/12 kasasi myös tupla-tuplan. Hongasta parhaiten onnistui Tayanna Jones 18 pisteellä ja 11 levypallolla.

ToPo puolustaa mestaruutta

ToPo lähtee hakemaan revanssi viime vuodesta, kun se nappasi paikan Suomen Cupin finaalissa. Kaikki kilpailulliset ottelut tällä kaudella voittanut ToPo kaatoi välierässä Pyrinnön 101-61.

Pyrintö pysyi helsinkiläisten kyydissä ensimmäisellä jaksolla. Kayla Shaw upotti jaksolla 16 pistettä ja piti heitoillaan tamperelaiset ToPon rinnalla.

Ennakkosuosikkina otteluun lähtenyt ToPo jaksoi kuitenkin toteuttaa pelisuunnitelmaansa ja alkoi karkaamaan toisella jaksolla. Puoliajalla ToPo:n johto oli 18 pistettä.

Toisella puoliajalla Pyrintö pääsi parhaimmillaan 12 pisteen päähän. Tämän jälkeen ToPo oli kuitenkin omaa luokkaansa eikä voittajasta jäänyt epäselvyyttä.

Ilmar’I Thomas pussitti 22 pistettä. Magdalene Agyei 19/10 oli helsinkiläisten puolustuksen lukkona. Meri Kanerva 20/5 koriin johtanutta syöttöä pelasi myös hyvin. Saana Kujala heitti tamperelaisille 21 pistettä.

Lähde: Koripalloliiton tiedote