Voitosta voittoon tammikuussa marssineen BC Nokian monipuolinen Tucker Richardson on valittu kuukauden parhaaksi pelaajaksi. Naisten puolella upean kuukauden pelanneen Pyrinnön Saana Kujala on puolestaan valittu naisten Korisliigan parhaaksi.

Nokialaiset nappasivat tammikuussa viidestä ottelusta yhtä monta voittoa, ja joukkue lähtee torstaina käynnistyvään ylempään jatkosarjaan Korisliigan piikkipaikalta yhdessä Helsinki Seagullsin kanssa.

Richardson oli totutun tehokas tammikuussa, kun hän kirjautti 20 pistetä, 5,6 levypalloa ja 5,6 koriin johtanutta syöttöä.

Vuonna 1999 syntyneellä Richardsonilla on käynnissä ensimmäinen ammattilaiskausi. Takakentällä viihtyvä Richardson pelasi viisi kautta Colgaten yliopistossa.

Yliopistouransa päätteeksi Richardsonista tuli Patriot Leaguen historian ensimmäinen pelaaja, joka valittiin vuoden tulokkaaksi (Rookie of the Year), vuoden pelaajaksi (Player of the Year), vuoden puolustuspelaajaksi (Defensive Player of the Year) ja opiskelijaurheilijaksi (Scholar-Athlete of the Year).

Tampereen Pyrinnön Saana Kujala naisten Korisliigan tammikuun kuukauden pelaaja

Pyrintö pelasi vahvan kuukauden, kun se voitto pelaamastaan neljästä ottelusta kolme. Joukkue taistelee parhaillaan kotiedusta pudotuspeleihin, kun tamperelaisjoukkue on 11 voitolla yhdessä Tapiolan Hongan ja Peli-Karhun kanssa sijoilla 2–4.

Kujala kirjautti tammikuussa 25,3 pistettä, 8,5 levypalloa ja 2,3 koriin johtanutta syöttöä ottelua kohden.

Ensimmäistä kauttaan Pyrinnössä pelaavalle Hyvinkään Pontevan kasvatille on kertynyt naisten Korisliigassa kuuden kauden aikana 143 ottelua. Kauden 2022–23 päätteeksi Kujala palkittiin sarjan parhaana 6. pelaajana.

Kujala on pukenut maajoukkuepaidan ylleen 25 ottelussa. Kujala kuului viime kesänä historialliseen naisten universiadijoukkueeseen, joka saavutti pronssia Kiinassa.

Lähde: Koripalloliiton tiedote