Severi Kaukiainen pääsee taistelemaan Viron cupin mestaruudesta, kun Kalev/Cramo selvitti tiensä finaaliin. Sasu Salinin Teneriffa taisteli tiensä Espanjan cupin välierään ja Ranskassa Mikael Jantusen sekä Tuomas Iisalon cup-jahti jatkuu myös välierässä.

Kalev/Cramo selvitti tieltään kaksi estettä selvitessään finaaliin. Puolivälierissä Kalev/Cramo kaatoi Kadrina Karudin 114-78 (56-36). Kaukiainen esiintyi hienosti 12 pisteen, levypallon ja viiden syötön tilastoilla.
Ottelutilastot

Välierässä Kalev/Cramo jätti Viimsin ilman mahdollisuuksia ottamalla selvän 102-58 (51-28)-voiton. Kaukiainen sai taas tusinan pistesaldoonsa ja lisäksi kolme levypalloa, seitsemän syöttöä ja riiston.

Lauantain finaalissa Kalev/Cramo saa vastaansa Tartu Ülikoolin.
Ottelutilastot

Teneriffa otti kovan voiton kaataessaan Copa del Rey’n lopputurnauksen isännän Malagan 91-83 (45-49). Samalla Teneriffa sai pienimuotoisen revanssin viime vuoden cupin finaalitappiosta. Salin jäi ottelussa ilman tehomerkintöjä.

Teneriffa kohtaa lauantain välierässä Barcelonan. Toisessa välierässä iskevät yhteen Real Madrid ja Valencia.
Ottelutilastot

Elias Valtosen tie tuli puolestaan päätökseen, kun Manresa hävisi Barcelonalle 91-102 (43-40). Valtonen ei ollut Manresan kokoonpanossa.
Ottelutilastot

Mikael Jantunen oli loistovireessä, kun Paris Basketball eteni Leaders Cupin välieriin kaatamalla Saint-Quentinin 71-67 (39-41). Jantunen heitti 14 pistettä ja sai tilastojensa täytteeksi myös kolme levypalloa ja kolme syöttöä.

Tuomas Iisalon valmentama miehistö kohtaa seuraavaksi välierässä Monacon.

Ottelutilastot

Perttu Blomgren lämmitteli loppuviikon cup-tapahtumaan juhlimalla Slovenian liigan kärkiottelun voittoa, kun Domzale kaatoi sarjajohtaja Krkan vieraskentällä jatkoajan jälkeen 105-100 (39-39, 89-89). Blomgren heitti ottelussa 10 pinnaa, otti viisi levypalloa, antoi kaksi syöttöä nappasi kaksi riistoa. Domzale on sarjassa toisena.
Ottelutilastot

Slovenian cupissa Domzalen matka tyssäsi puolestaan välierässä, kun Domzale hävisi Olimpijalle 81-95 (40-51). Tällä kertaa Blomgren heitti 12 pistettä ja kaunisteli tilastoja myös levypallolla, neljällä syötöllä ja kahdella riistolla.
Ottelutilastot

Lassi Tuovin apuvalmentama Bologna puolestaan taipui Italian cupin puolivälierässä Reggio Emilialle 72-81 (37-34).
Ottelutilastot

Saksan Bundesliigassa Aatu Kivimäki loisti 14 pisteen ja 10 syötön tupla-tuplalla, mutta Tigers Tübingen taipui Bonnille 82-92 (46-48). Daniel Janssonin valmentama miehistö on juuri putoamisrajan yläpuolella.
Ottelutilastot

Jussi Laakson ja Daniel Herbertin valmentama Merlins Crailsheim puolestaan hävisi Oldenburgin vieraana 58-80 (27-48). Merlins on juuri putoamisrajan alapuolella.
Ottelutilastot

Islannin liigassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Osku Heinosen Haukar palasi voittojen tielle Antti Kanervon Stjarnanin kustannuksella 101-83 (44-46). Heinonen sai kätensä kuumaksi kolmen pisteen rajan takaa ja paukutti viisi sisään keräten yhteensä 18 pistettä. Kanervo pisti vielä paremmaksi merkkauttaen 25 pistettä ja kaupan päälle kaksi levypalloa ja neljä syöttöä. Stjarnan on yhdeksäs ja Haukar kymmenes.
Ottelutilastot

Ville Tahvanainen oli niin ikään hyvässä iskussa, kun hän tykitti 22 pistettä, mutta Alftanes hävisi kotonaan Keflavikille 109-114. Tahvanainen oli lähellä tupla-tuplaa kerätessään myös yhdeksän levypalloa, yhden syötön ja kaksi riistoa.
Ottelutilastot

Puolan kakkosliigassa Mikael Laihosen Radomin voittokulku jatkui, kun tällä kertaa Niedzwiadki jäi jalkoihin 84-77 (34-27). Laihonen flirttaili tupla-tuplalla yhdeksän pisteen ja 10 levypallon saaliilla. Tilastot karttuivat myös kolmella syötöllä ja riistolla. Radomin seitsemäs voitto kahdeksassa edellispelissä nosti sen jo seitsemänneksi.
Ottelutilastot

Lähde: Koripalloliiton tiedote