Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball valloitti Ranskan Leaders Cupin varmistaen seuralle samalla sen ensimmäisen pokaalin. Severi Kaukiainen puolestaan siivitti Kalev/Cramon Viron cupin voittoon ja palkittiin finaalin MVP-palkinnolla.

Ranskan Leaders Cupin välierässä Paris Basketball kiri päätösneljänneksellä (23-12) AS Monacon ohi napaten finaalipaikan 98-93 (53-54)-voitolla. Jantunen oli jälleen pirteänä kahdeksalla pisteellä ja kolmella levypallolla.
Ottelutilastot

Finaalissa vastaan asettui Nanterre ja Paris Basketball pääsi juhlimaan historiansa ensimäistä pokaalia 90-85 (47-42)-voitolla. Jantunen teki tärkeää työtä 12 pisteen ja kahdeksan levypallon ja syötön tilastoilla.

– Tuntuu tietenkin tosi hyvältä. Joukkue teki tosi kovaa duunia koko ajan eikä kolme peliä kolmeen päivään ole mikään helppo rutistus. Seuran ensimmäinen titteli tuntuu tosi hyvältä ja tästä on hyvä jatkaa. Tästä voi nauttia muutaman päivän ja sitten työ jatkuu.

– Koko joukkue on ansainnut tämän ja teimme joukkueena todella paljon töitä. Kauden keskivaiheeseen oli kiva saada pikku palkinto ja se antaa nälkää loppukautta ajatellen, Jantunen mietti ottelun jälkeen.
Ottelutilastot

Kaukiainen liekitti 21 pisteellään Kalev/Cramon 76-68 (42-36)-voittoon Tartu Ülikoolista. Kaukiaisen riville kirjattiin myös kolme levypalloa, syöttö ja kaksi riistoa. Samalla joukkue pääsi juhlimaan Viron cupin mestaruutta.

– Hieno fiilis voitosta. Tällainen voitto kauden keskellä tuo varmasti lisämotivaatiota joukkueelle voittaa vielä lisää. Tämä on silti vasta välietappi tämän kauden tavoitteissa joukkueellemme. Kautta on jäljellä vielä paljon ja päätavoite on kevään peleissä, ja jatkamme työntekoa kohti runkosarjan voittoa, jotta saamme parhaat mahdolliset lähtökohdat kevään peleihin, Kaukiainen totesi voiton jälkeen.
Ottelutilastot

Sasu Salinin Teneriffa jäi Copa del Rey’n välieriin, kun Barcelona jyräsi finaaliin 108-76 (54-24). Ottelun ratkaisu nähtiin toisella neljänneksellä, kun Barca voitti sen peräti 40-8. Salin heitti seitsemän pistettä kartuttaen tilastojaan myös levypallolla, syötöllä ja riistolla.
Ottelutilastot

Alex Murphyn Estudiantes säilytti kärkipaikkansa Espanjan LEB Orossa, vaikka hävisi Lleidan vieraana 79-93 (38-42). Murphy tilastoi seitsemän pistettä ja levypallon.
Ottelutilastot

Remu Raitasen Caceres koki kotonaan niukan 81-84 (35-41)-tappion Castellolle. Raitaselle kirjattiin kuusi pistettä, levypallo ja riisto. Caceres on nyt toiseksi viimeinen.
Ottelutilastot

Puolan kakkosliigassa Mikael Laihosen Radomin vahva nousukiito katkesi ainakin hetkeksi, kun Poznan oli kotonaan niukasti vahvempi 74-71 (43-32). Laihonen auttoi joukkuettaan yhdeksän pisteen, neljän levypallon ja riiston tilastoilla. Radom jatkaa sarjassa seitsemäntenä.
Ottelutilastot

Saksan ProB:ssä Valtteri Mervolan Ehingen Urspring hävisi kotonaan kirvelevästi BBA Ludwigsburgille 68-70 (46-47). Mervola auttoi joukkuettaan kahdeksan pisteen, levypallon ja kahden syötön noteerauksella. Ehingen on pohjoislohkossa putoajan paikalla.
Ottelutilastot

Miikka Sopasen valmentama Herford joutui taistelemaan sarjakärki Leverkusenia vastaan ja hävisi 73-86 (33-46). Herford on pohjoislohkossa putoajan paikalla 13.
Ottelutilastot

Itävallan liigassa saatiin runkosarja pakettiin ja kausi jatkuu ylemmässä ja alemmassa loppusarjassa. Anton Mirolybovin ja Samuli Niemisen valmentama Swans Gmunden lähtee ylempään loppusarjaan kakkospaikalta. Swans ei antanut Grazin yllättää itseään, vaan otti selvän 94-77 (46-37)-voiton.
Ottelutilastot

Lähde: Koripalloliiton tiedote