Susijengi piinasi Serbiaa kolme neljännestä, mutta viimeisellä kympillä MM-hopeajoukkue osoitti vahvuutensa. Susijengin pelistä löytyi myös hyviä elementtejä.

Suomi tuli otteluun aggressiivisesti ja yllätti Serbian aktiivisella puolustuksellaan. Lopussa Serbian vahva rutiini ja taitotaso kuitenkin käänsivät pelin isännille 77-61.

– Tulimme peliin energisesti, puolustimme erittäin kovaa ja näytimme Serbialle pelaavamme tänään voitosta. Lopulta Serbia löysi kuitenkin ylimääräisen vaihteen ja ehkäpä se oli kokemattomuuttamme, että meistä tuli arempia ja aloimme menettää palloa. Näin kuitenkin pitkässä juoksussa paljon positiivisia asioita tästä pelistä, mistä rakentaa jatkoon, Susijengin kapteeni Sasu Salin kävi ottelua läpi.

Päävalmentaja Lassi Tuovi harmitteli omien virheitä, mutta käänsi jo katseita kohti edessä häämöttävää Tanska-ottelua. Tanska kaatoi omassa perjantain ottelussaan Georgian 75-69.

– Tulimme MM-hopeamitalistin kotisaliin nauttimaan ja taistelemaan, mutta mitä pidemmälle ottelu eteni, sen kalliimmaksi omat virheemme tulivat. Serbia juoksi 15 pistettä pallonmenetyksistämme ja nosteli 17 pistettä hyökkäyslevypalloista, eikä tuollaisilla lukemilla Belgradissa kovin helposti voita. Pitkät EM-karsinnat ovat kuitenkin nyt alkaneet ja nyt käännämme katseemme kohti Tanskaa.

Lähde: Koripalloliiton tiedote