Susijengin päävalmentajan tehtävään kesällä 2022 noussut Lassi Tuovi, 37, saavutti tukun ikonisia valmentajanimiä kaikkien aikojen valmennettujen miesten maaotteluiden tilastossa. Susikapteeni Sasu Salin nousi puolestaan pykälän pelattujen maaotteluiden listassa.

Tuovi ohitti helmikuun EM-karsintaikkunan otteluiden myötä Ari Tammivaaran valmennettujen miesten maaotteluiden listalla. Tuovi kiilasi Tammivaaran ohi jaetulle seitsemännelle sijalle Aaron McCarthyn kanssa ja on nyt komentanut Susijengiä 31 maaottelussa.

Maanantai-illan Tanska voitto puolestaan takasi Tuoville uran 17. voiton miesten päävalmentajana. Tällä voittosaldolla Tuovi saavutti puolestaan ikonisen Kari Liimon niin ikään kaikkien aikojen seitsemännellä sijalla.

Valmennettujen miesten maaotteluiden ja haettujen miesten maaotteluvoittojen listan kärjessä komeilee yksinoikeudella Henrik Dettmann 306 ottelullaan ja 152 voitollaan.

Pelaajien listassa susikapteeni Sasu Salin sai tililleen kaksi maaottelua lisää ja nousi 16. sijalle yhdessä Antti Nikkilän kanssa. Niin Salinilla kuin Nikkilälläkin on nyt kasassa 142 miesten maaottelua. Pykälää ylempänä listalla majailee Kalevi ”Monni” Sarkalahti 143 maaottelullaan.

Miesten maajoukkueen kaikkien aikojen pistetilastossa Salin pysyttelee edelleen 16. sijalla 1398 pisteellään. Salin hätyyttelee kuitenkin voimakkaasti 15. sijalla komeilevaa Teemu Rannikkoa, jolla on kasassa urallaan yksi piste enemmän (1399).

Pelattujen maaotteluiden listalla Edon Maxhuni ja Ilari Seppälä lähestyvät puolestaan viidenkymmenen maaottelun krouvia. Maxhunilla on nyt kasassa 48 ja Seppälällä 46 maaottelua.

Lähde: Koripalloliiton tiedote