Susijengi jatkoi EM-karsintojaan kohtaamalla Tanskan. Vahvan toisen puoliajan ansiosta Susijengi puristi lopulta 89-85 (42-58)-voiton.

Suomen ottelun alku oli vaikea ja Tanska puhkaisi toistuvasti Suomen puolustuksen Iffe Lindbergin ja Kevin Larsenin johdolla ja parhaimmillaan Suomi oli 17 pisteen takamatkalla.

Toiselle puoliajalle tuli sisuuntunut Susijengi ja nousi jo heti kolmannella neljänneksellä rinnalle. Päätösjaksolle lähtökohdat olivatkin kutkuttavat. Tanska johti vielä kuudella pisteellä nelisen minuuttia ennen loppua, mutta sen jälkeen Suomi antoi Tanskalle kolme pistettä ja pystyi puristamaan neljän pisteen voiton.

Suomi onnistui laajalla rintamalla Mikael Jantusen (19/7/4) toimiessa tehomiehenä, mutta oman kortensa kekoon kantoivat myös Alexander Madsen (15/5), Edon Maxhuni (14/1/6), Elias Valtonen (13/4) ja Jacob Grandison (10/0).

Susijengi – Tanska 89–85 (23–27, 42–58, 72–72), miesten maaottelu (EM-karsintaa), Espoo Metro Areena (Espoo) 26.2.2024

Susijengi: Mikael Jantunen 19/7/4 syöttöä, Alexander Madsen 15/5/3 syöttöä, Edon Maxhuni 14/1/6 syöttöä, Elias Valtonen 13/4, Jacob Grandison 10/0, Remu Raitanen 6/4, Aatu Kivimäki 5/0, Sasu Salin 4/2/4 syöttöä, Ilari Seppälä 3/0, Perttu Blomgren 0/0, Daniel Dolenc 0/0, Topias Palmi 0/0.

Tanska: Gabriel Lundberg 26/6/6 syöttöä, Kevin Larsen 20/5/6 syöttöä, Mads Sturup 12/1/3 riistoa, Bakary Dibba 11/7/3 syöttöä/2 blokkia.