Elias Valtonen otti heti paikkansa Granadan joukkueessa, kun hän suoriutui komeasti debyytissään. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät nauttimaan tärkeistä voitoista.

Valtonen pääsi heti Granada-debyyttissään kohtaamaan tuttuja, kun vastapuolella oli Sasu Salin. Valtonen oli uuden joukkueensa parhaimmistoa, kun hän pussitti 14 pistettä ja lisäsi tilastoihinsa kolme levypalloa. Salinille kirjattiin levypallo ja riisto, mutta hän pääsi juhlimaan Teneriffan 89-83 (47-38)-voittoa.

– Kahdet treenit kerkesin joukkueen kanssa vetämään, kun piti jo laittaa pelivehkeitä päälle. Yritin lähteä vain pelaamaan omaa peliä ilman turhia miettimisiä ja ihan hyvin se toimi. Tästä eteenpäin vaan kovaa treeniä joukkueen kanssa, että pääsee vielä paremmin samalle sivulle ja kohti tarvittavia voittoja, Valtonen mietiskeli ottelun jälkeen.

Teneriffa taistelee tiukasti pudotuspelien kotiedusta ja Granada sarjapaikastaan. Teneriffa on kuudentena ja Granada on 16.
Ottelutilastot

Andorran hurja toinen neljännes (25-11) ehti säikäyttää jo Real Madridia, mutta Real Madrid nousi vahvan toisen puoliaikansa turvin 89-70 (37-41)-voittoon. Alexander Madsen heitti Andorralle kaksi pistettä. Andorra on sarjassa 13.
Ottelutilastot

LEB Orossa Alex Murphyn Estudiantes joutui luovuttamaan kärkipaikan toisen peräkkäisen tappion myötä, kun se hävisi kärkiottelussa kotonaan San Pablo Burgosille 57-77 (28-36). Murphylle tilastoitiin neljä pistettä, kaksi levypalloa ja syöttö.
Ottelutilastot

Remu Raitanen heitti tarkasti 11 pistettä, mutta Caceres hävisi Melillan vieraana 79-95 (41-47). Raitanen täytteli pisteiden lisäksi tilastojaan neljällä levypallolla ja syötöllä. Caceres on toiseksi viimeisenä.
Ottelutilastot

Ranskan liigassa Edon Maxhunin Le Portel otti jännittävien vaiheiden jälkeen 99-96 (43-35, 83-83)-jatkoaikavoiton Chalon/Saonesta. Maxhunille kirjattiin viisi pistettä, kaksi syöttöä ja riisto. Le Portel käy kovaa taistoa pudotuspelipaikasta ollen nyt kahdeksantena.
Ottelutilastot

Tuomas Iisalon luotsaama Paris Basketball joutui tiukoille häntäpään Bloisin vieraana, mutta pystyi kairaamaan 92-88 (45-44)-voiton. Mikael Jantunen tilastoi voittajille kuusi pistettä, kolme levypalloa ja syötön. Pariisilaiset pitävät neljättä sijaa sarjassa.
Ottelutilastot

Strasbourgin apuvalmentaja Mikko Larkas pääsi nauttimaan miehistönsä voitokkaista edesottamuksista, kun Strasbourg kuittasi neljännen voittonsa viiteen edellisotteluun kaataessaan Roannen 97-82 (44-46). Strasbourg on noussut kuudenneksi.
Ottelutilastot

ProB:ssä Ilari Seppälä oli Saint-Chamondin parhaimmistoa 13 pisteen saldolla, mutta Fos-sur-Mer oli kotonaan vahvempi 86-78 (42-49). Seppälä täytteli tilastojaan myös levypallolla, neljällä syötöllä ja riistolla. Saint-Chamond on 11.
Ottelutilastot

Saksan Bundesliigassa Aatu Kivimäki palasi maajoukkuetauolta kuudella pisteellä, kolmella levypallolla ja kolmella syötöllä, mutta Tigers Tübingen taipui Bambergin vieraana 76-97 (39-45). Daniel Janssonin miehistö on juuri putoamisrajan yläpuolella.
Ottelutilastot

Jussi Laakson ja Daniel Herbertin käskyttämä Merlins Crailsheim pisti tiukasti hantiin Würzburgille, mutta joutui lopulta taipumaan 80-86 (41-45). Tigers ja Merlins ovat putoamisrajan molemmin puolin Tigersin ollessa juuri yläpuolella ja Merlins putoamisuhan alla.
Ottelutilastot

ProB:ssä Valtteri Mervolan 34,5 minuutin urakointi ei riittänyt siivittämään Ehingen Urspringia voittoon Speyerin vieraana. Ehingen taipui lopulta 82-102 (40-49). Mervola auttoi omiensa taistelua 18 pisteellä, kahdella levypallolla, kuudella syötöllä ja kolmella riistolla. Ehingen on juuri putoamisrajan yläpuolella.
Ottelutilastot

Pohjoislohkossa Miikka Sopasen valmentama Herford otti tärkeän voiton kaataessaan BSW Sixersin 77-73 (38-35). Voitolla Herford piti itsensä kuivilla ja on putoamisrajan yläpuolella.
Ottelutilastot

Perttu Blomgren palasi Susijengin paidasta vahvasti heittämällä 13 pistettä, kun Domzale kaatoi Sentjurin 104-89 (46-37). Blomgren täytteli riviään myös levypallolla, syötöllä ja riistolla. Domzale jatkaa Slovenian liigassa toisena.
Ottelutilastot

Liettuan liigassa Daniel Dolenc taisteli seitsemän pistettä, kaksi levypalloa, syötön ja torjunnan, mutta Mazeikiai joutui kotonaan Wolvesin ahmimaksi 73-84 (38-44). Tämän kauden niin ikään Mazeikiaissa pelanneen Henri Kantosen kausi on ikävä kyllä ohi loukkaantumisen takia.

Mazeikiai on kuudentena.
Ottelutilastot

Viron ja Latvian yhteisliigassa Kalev/Cramo jätti Viimsin vaille mahdollisuuksia napatessaan selvän 95-70 (60-28)-voiton. Tallinnalaiset iskivät kotijoukkueelle luun kurkkuun jo avausneljänneksellä voittamalla sen peräti 39-16. Severi Kaukiainen autteli joukkuettaan kahdeksalla pisteellä, levypallolla ja riistolla. Kalev/Cramo jatkaa sarjan piikkipaikalla.
Ottelutilastot

Mikael Laihosen Radom otti tärkeän voiton Puolan divarissa kaataessaan Sokol Miedzychodin 96-66 (42-30). Laihonen täytteli tilastojaan viidellä pisteellä, kuudella levypallolla ja kahdella syötöllä. Radom käy kovaa taistelua pudotuspelipaikasta ja on tällä hetkellä yhdeksäntenä.
Ottelutilastot

Lassi Tuovi ei ehtinyt levätä laakereillaan maajoukkueikkunan jälkeen, kun Bologna oli heti tositoimissa Euroliigassa. Bologna otti tärkeän voiton kaataessaan Valencian kotonaan 87-74 (44-32) ja on tiukassa sarjassa viidentenä.  
Ottelutilastot

Italian liigassa Bologna taipui Sassarin vieraana 88-93 (40-44). Bologna on tasaisessa sarjassa nyt jaetulla kakkospaikalla.
Ottelutilastot

Itävallan liigassa loppusarjat pyörähtivät käyntiin ja Anton Mirolybovin ja Samuli Niemisen valmentama Swans Gmunden taipui kärkiottelussa Klosterneuburg Dukesille 73-77 (34-38). Tappiosta huolimatta Swans jatkaa kakkospaikalla.
Ottelutilastot

Lähde: Koripalloliiton tiedote