Phoenix Suns otti NBA:n pudotuspelipaikkataistelussa todella tärkeän voiton voitettuaan maanantaina New Orleans Pelicansin koriluvuin 124-111.

Yksi oli ylitse muiden. Sunsin pelintekijä Devin Booker upotti peräti 52 pistettä.

Pisteistään 21 Booker upotti kolmen pisteen heitoista. Juuri ne onnistumiset olivat ratkaisevassa asemassa tasaisessa kamppailussa.

Olympiakultaa Yhdysvaltain joukkueessa Tokiossa 2021 voittanut Booker on ennenkin rikkonut 50 pisteen rajan. 52 pisteen saldo oli hänelle uran seitsemänneksi korkein NBA-ottelussa.

Mutta nyt hän rikkoi 50 pisteen rajan kolmannessa perättäisessä ottelussa. Moiseen oli edellisen kerran kyennyt Wilt Chamberlain, joka pelasi 1960- ja 70-luvuilla.

Ottelu oli Bookerille siitäkin erityinen, että se pelattiin New Orleansissa lähellä Bookerin synnyinseutua, Mississippin osavaltiota.

– Merkitsee paljon. Perhettäni oli katsomassa tätä ottelua. On erityistä, jos kykenee samaan, mihin Wilt pystyi, hehkutti Booker lehdistötilaisuudessa.

Voitto oli Sunsille merkittävä. Onhan Pelicans viimeisessä suorassa pudotuspelipaikassa kiinni läntisen konferenssin kuudennella tilalla.

Suns on sarjataulukossa seitsemäntenä. Pelicansin voittoprosentti on 60,0 ja Sunsin 58,7.

Toiseksi korkeimman pistesaldon maanantain NBA-peleissä heitti Memphis Grizzliesin Jaren Jackson jr. Hän upotti 40 pistettä Memphisin voittaessa kellariosaston kohtaamisessa Detroit Pistonsin 40-36.

NBA

@NBA
Updated West Standings ‼️

- Suns win and move into 7th

For more, download the NBA App
📲 link.nba.com/standings_