BC Nokia ja Kouvot avasivat miesten Korisliigan puolivälieräsarjansa lauantaina. Ottelu vaati peräti kaksi jatkoaikaa.

Ottelua isännöinyt Nokia oli lopulta parempi. Peli päättyi lukemiin 97–95.

Nokian tehomies oli triplatuplan rekisteröinyt Both Gach, jolle merkittiin 29 pistettä, 11 levypalloa, kymmenen syöttöä.

Kouvojen Thomas Gipson III heitti 31 pistettä. Hän oli pettynyt.

– Hävisimme ottelun, joten eipä sillä kauheasti väliä ole, mutta kiitos. Pisteet joukkueellemme siitä, että mukauduimme nopeasti vastustajan pelaamiseen. Se antaa meille varmuutta seuraavaan otteluun. Täytyy jatkaa painamista, ja toivottavasti seuraavalla kertaa saavutamme voiton, Gipson jutteli Ruudun haastattelussa.

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kouvottaret voitti runkosarjan ykkösen ToPon 92-88 ja tasoitti ottelusarjan 1-1:een.

– Tiesimme, että tämä on meille tärkeä peli. Olimme alusta asti valmiina. Toteutimme omaa pelisuunnitelmaamme osittain hyvin. Levypallot hävisimme aika selkeästi ja sitä on parannettava seuraaviin peliin. Yritimme lopussa pysyä rauhallisina ja saada hyviä heittoja, Kouvottarien Johanna Räty sanoi ottelun jälkeen.

Myös Forssan Alku tasoitti ottelusarjansa. Se emännöi hallitsevaa mestaria Peli-Karhuja voittoisasti kukistettuaan vieraansa täpärästi 78-77.

– Voitto maistuu aina. Lopussa meni vähän jännäksi. Aloitimme hyvin ja meillä oli hyvä meininki molemmissa päissä. Peli-Karhut on kuitenkin niin hyvä joukkue, että he tulevat pikku hiljaa peliin mukaan. Jokainen pallonhallinta ratkaisee. Saimme penkiltä tänään 24 pistettä ja Nenna Lindström pelasi hienon pelin, FoA:n päävalmentaja Tero Niskanen sanoi.

Ottelusarjat jatkuvat tiistaina Kotkassa ja Helsingissä.