Yhdysvallat on tulossa mukaan Pariisin 2024 olympiakoripalloon joukkueella, jonka taitojensa puolesta pitäisi voittaa kultaa helpohkosti.

ESPN uutisoi nettisivuillaan, että 11 joukkueen 12 pelaajasta on jo päätetty. Viimeisestä olympialaisiin lähtevästä pelaajasta päätetään myöhemmin.

USA:n joukkueen merkittävin tähti on joulukuussa nelikymppisiään viettävä kaksinkertainen olympiavoittaja LeBron James. Los Angeles Lakersia edustava James haluaa sittenkin pelata vielä olympiakoripallossa, vaikka jätti kahdet edelliset olympialaiset väliin.

Niin sanotuista ikonisista pelaajista mukana ovat myös Golden State Warriorsin Stephen Curry ja Phoenix Sunsin Kevin Durant. Curry on voittanut urallaan kaksi MM-kultaa, mutta ei ole koskaan pelannut olympialaisissa. Durant on puolestaan kolminkertainen olympiavoittaja.

Muut olympialaisiin jo valitut seitsemän pelaajaa ovat Philadelphia 76ersin Joel Embiid, Los Angeles Lakersin Anthony Davis, Phoenix Sunsin Devin Booker, Minnesota Timberwolvesin Anthony Edwards, Boston Celticsin Jayson Tatum ja Jrue Holiday, Miami Heatin Bam Adebayo sekä Indiana Pacersin Tyrese Haliburton.

Yhdysvaltain joukkuetta olympialaisissa valmentaa Golden Staten päävalmentaja Steve Kerr. Hänen komennossa amerikkalaiset NBA-pelaajat jäivät viime vuoden MM-kisoissa neljänneksi, mutta joukkueen taso oli huomattavasti heikompi olympiajoukkueen tasoon verrattuna.

Kaksi pelaajaa viime vuoden MM-joukkueesta kuitenkin mahtuu olympiajoukkueeseen. He ovat Haliburton ja Edwards.

Yhdysvallat aloittaa leirityksen olympialaisia varten heinäkuun alussa. Silloin myös valitaan olympiajoukkueen 12. pelaaja.

Ennen olympialaisia Yhdysvallat pelaa harjoitusotteluita Las Vegasissa. Vastustajista ei ole päätetty.

Yhdysvallat kohtaa alkulohkossaan Pariisin olympialaisissa Serbian, Etelä-Sudanin sekä karsinnoista kisoihin etenevän joukkueen. Olympialaisten alkusarjan ottelut pelataan Lillessa ja pudotuspelit sekä mitaliottelut Pariisissa.

Myös Suomen Susijengillä on sauma päästä olympialaisiin. Olympiakarsintoja Susijengi pelaa heinäkuun alussa Espanjassa.