Suomalainen koripallokausi huipentuu toukokuussa finaaleihin, jotka olivat saada melkoisen antikliimaksin, kun BC Nokian kotikentän kohtalo oli vaakalaudalla.

BC Nokia pelaa kotiottelunsa Harjuniityn liikuntahallissa, jonne mahtuu vain 800 katsojaa. Tällä kaudella BC Nokia sai poikkeusluvan käyttää tätä hallia, mutta finaalikelpoiseksi sitä ei luokiteltu. Sarjamääräysten mukaan finaalit tulee pelata hallissa, jossa on 1200 katsomopaikkaa.

Asiasta riideltiin paljon. Lopulta tehtiin poikkeusratkaisu, että finaalit pelataan Harjuniityn hallissa. Sinne lisätään 100 seisomapaikkaa, joten finaaleihin mahtuu 958 katsojaa.

BC Nokia teki selväksi, ettei se aio pelata finaaleita muualla. Päätös oli ymmärrettävä, koska mitä järkeä olisi ollut siirtyä muualle, kun muutama ottelu oli enää jäljellä.

Ensi kaudella BC Nokia saa kuitenkin uuden hallin. Mutta tämän kauden finaaleissa se olisi antanut vastustajalleen Helsingin Seagullsille melkoisesti tasoitusta vaihtamalla finaaleihin hallia.

Suomen koripallo ei menetä juuri mitään, jos 1200 katsojaa ei seuraa Nokialla finaaleja. Mutta menettäisi paljon, jos BC Nokia olisi joutunut pelaamaan finaaleita evakossa.

Järki lopulta voitti. Sapeleita kalisteltiin, mutta osapuolet onneksi tajusivat, ettei moinen riitely tässä vaiheessa kautta ole kenenkään etu.

Jos BC Nokia olisi joutunut evakkoon, tai ei olisi finaaleita pelannut, kuten olisi uhannut, olisi suomalainen koripallo joutunut naurunalaiseksi.