NBA:n mestaruutta puolustava Denver Nuggets hävisi konferenssivälieräsarjansa kaksi ensimmäistä ottelua kotiparketillaan.

Kolmannessa ottelussa Nuggets sai touhuunsa ryhtiä. Se voitti Minnesota Timberwolvesin murskaavasti 117-90 ja kavensi otteluvoitot 1-2:een.

Nuggets johti tauolla 56-41. Timberwolves joutui kolmannella jaksolla vain entistä kovempaan mankeliin ja peli käytännössä ratkesi. Ennen päätösjaksoa ottelu oli lukemissa 93-66.

Edellisissä otteluissa kritiikin kohteeksi joutunut NBA:n parhaaksi pelaajaksi jälleen kerran valittu Nuggetsin Nikola Jokic ylsi tuplatuplaan. Hän heitti 24 pistettä ja keräsi 14 levypalloa.

Nuggetsin takamies Jamal Murray heitti 24 pistettä. Michael Porter jr:lle pisteitä kertyi 21.

Timberwolvesin kärkikaarti jäi pimentoon. Anthony Edwards heitti 19 ja Karl-Anthony Towns 14 pistettä.

Ottelusarja on ollut varin yllättävä, sillä kaikki kolme peliä ovat päättyneet vierasvoittoon. Sarjaa jatketaan Minneapolisissa sunnuntaina.

Denver Nuggets

@nuggets
AG hittin' from deep

@nuggets
THREE UP AND THREE DOWN FROM DEEP IN Q3 🎯

Myös New York Knicksin ja Indiana Pacersin ottelusarja kaventui 1-2:een. Indiana voitti kotonaan Indianapolisissa Knicksin perjantaina 111-106.

Knicks johti viimeisen neljänneksen alussa parhaimmillaan yhdeksällä pisteellä. Pacers tuli tasoihin ja ohi.

42 sekuntia ennen ottelun loppua tilanne oli tasan 106-106. Andrew Nembhartin kolmen pisteen heitto ja Aaron Nesmithin onnistuneet vapaaheitot ratkaisivat ottelun Indianan eduksi.

Tyrese Haliburton heitti Pacersille 35 pistettä. Samaan saldoon ylsi Knicksin takamies Donte DiVincenzo.

Ottelusarjassa on toistaiseksi nähty vain kotivoittoja. Neljäs ottelu pelataan Indianapolisissa sunnuntaina.