Suomen miesten koripallomaajoukkue sai MM-kisoista paikan heinäkuun alussa Espanjan Valenciassa pelattaviin olympiakarsintoihin.

Leirityksensä olympiakarsintoja varten Susijengi aloittaa juhannusviikolla 17. kesäkuuta. Juhannuksen jälkeen Susijengi kohtaa harjoitusotteluissa Uuden-Seelannin Espoon Metro-areenalla 25. kesäkuuta ja Latvian Tampereen Nokia-areenalla 28. kesäkuuta.

MM-kisoissa Susijengin peli ailahteli. Alkusarjassa tuli takkiin Australialta ja Saksalta selvin lukemin ja yllättäen myös Japanilta.

Alemmassa jatkosarjassa Susijengi sentään pelasti olympiakarsintapaikan itselleen. Tämän mahdollistivat voitot Kap Verdestä ja Venezuelasta.

– Aloimme suunnitella kesän ohjelmaa heti viime kesän Okinawan MM-kisojen jälkeen. Olemme ottaneet viime kesän positiiviset asiat talteen ja tehneet kotiläksymme niissä asioissa, joissa on parantamisen varaa, Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi kertoo Koripalloliiton tiedotteessa.

Susijengi pelaa olympiakarsintansa Espanjan Valenciassa 2.–7. heinäkuuta. Siellä se saa alkulohkossaan vastaansa Bahaman ja Puolan.

Kolmen joukkueen lohkon kaksi parasta etenee turnauksen semifinaaleihin, joiden voittajat etenevät 7. heinäkuuta pelattavaan turnauksen finaaliotteluun. Sen ottelun voittaja lunastaa paikkansa Pariisin olympialaisiin.

Olympiakisat järjestetään Pariisissa 26.7.–12.8. Suomen kisapaikkaa ei voi pitää todennäköisenä, mutta mahdollisuus on olemassa.

– Meillä on loppukesän ohjelma suunniteltu etukäteen siltä varalta, että teemme Valenciassa historiaa. Tällä hetkellä kaikkein tärkeintä on kuitenkin pitää jalat maan pinnalla ja ajatukset tässä hetkessä, Tuovi toteaa.