Boston Celtics saavutti ensimmäisen NBA-mestaruutensa sitten vuoden 2008 kaadettuaan finaalisarjassa Dallas Mavericksin voitoin 4-1.

Mestaruus oli historiallinen sen oltua Bostonille seurahistorian 18:s. Celtics siirtyi yksin kärkeen kaikkien aikojen mestaruusmäärässä Los Angeles Lakersin edelle.

Celtics järjesti mestaruusjuhlansa Bostonissa perjantaina. Mestarijoukkue nähtiin juhlimassa kaupungin keskustaa kiertäneessä paraatissa rekan perävaunuihin nostetuissa veneissä. Kyseiset Duck-veneet ovat Bostonissa tavallisesti turistien käytössä vesillä, mutta nyt niissä nähtiin NBA-tähtiä kaduilla.

Boston Celtics

@celtics
What they gone say now?

Moinen ”veneparaati” on Bostonissa tuttu perinne. NHL-joukkue Boston Bruins, NFL-joukkue New England Patriots ja MLB-joukkue Boston Red Sox on nähty vastaavissa mestaruusparaateissa.

Boston Celtics on suuri suosikki voittamaan mestaruuden ensi kaudellakin. Seuran aloitusviisikon pelaajilla Jayson Tatumilla, Jaylen Brownilla, Jrue Holidaylla, Derrick Whitella ja Kristaps Porzingisilla on kaikilla sopimus ensi kaudeksi.