Päättyneellä kaudella NBA:ssa yli odotusten menestynyt Minnesota Timberwolves on tehnyt monivuotisen jatkosopimuksen päävalmentajansa Chris Finchin kanssa.

Päättyneellä kaudella Timberwolves eteni NBA:ssa Finchin komennossa konferenssifinaaleihin saakka. Runkosarjassa Timberwolves voitti 56 peliä, mikä on seurahistorian toiseksi kovin saldo.

Finch nousi Timberwolvesin päävalmentajaksi 2021. Sen jälkeen seura onkin ollut kolmesti peräkkäin pudotuspeleissä. Moista ei ole Minnesotassa nähty sitten seuran 1996-2004 playoff-putken.

Timberwolves ei kertonut Finchin sopimuksen taloudellisista yksityiskohdista. Hän on huhujen mukaan saanut roiman palkankorotuksen.

Cleveland Cavaliers hakee muutosta

Valmentajauutisia on tullut myös Cleveland Cavaliersista. ESPN:n mukaan Cavaliers on pestannut uudeksi päävalmentajakseen Kenny Atkinsonin, joka siirtyy seuran peräsimeen Golden State Warriorsin apuvalmentajan paikalta.

Cavaliers antoi potkut edelliselle päävalmentajalleen J.B. Bickerstaffille sen jälkeen, kun seura oli hävinnyt idän konferenssivälierissä. Päätös hämmästytti, koska Bickerstaff oli koonnut seuran uudestaan sen jälkeen, kun LeBron James jätti Clevelandin.

Atkinson on toiminut NBA:ssa päävalmentajana aiemmin 2016-20 valmennettuaan silloin Brooklyn Netsia. Hänellä on NBA:sta toki 12 vuoden apuvalmentajakokemus vuosilta 2008-24.