NBA:n päättyneen kauden mestari Boston Celtics on tehnyt viisivuotisen jatkosopimuksen supertähtensä Jayson Tatumin kanssa.

Tatum tienaa viisivuotisesta sopimuksestaan peräti 314 miljoonaa dollaria. Sopimuksessa on myös pelaajakauppaehto ja optiovuosi, josta Tatum tienaisi 71,4 miljoonaa.

Tatum teki Celticsin kanssa viisivuotisen, arvoltaan 314 miljoonaa dollaria, jatkosopimuksen. Tietojen mukaan sopimus sisältää myös pelaajan option ja pelaajakauppaehdon.

Mikäli Tatum käyttää optionsa, tienaisi hän lisävuodesta 71,4 miljoonaa dollaria. Kukaan pelaaja ei ole vielä rikkonut NBA:ssa yhden kauden aikana 70 miljoonan dollarin palkkarajaa.

Muitakin merkittäviä sopimuksia tehtiin alkuviikosta. Cleveland Cavaliersin Donovan Mitchell allekirjoitti jatkosopimuksen seuransa kanssa ja tienaa siitä 150,3 miljoonaa dollaria.

Bostonille tänä kesäänä finaalit hävinnyt Dallas Mavericks on hankkinut Klay Thompsonin Golden State Warriorista. Kolmeen seuraan liittyvässä kaupassa Golden State saa kaksi varausvuoroa ja kauppaan liittyvä Charlotte Hornets saa Josh Greenin Dallasista.

Thompson oli merkittävässä roolissa Golden Staten viime vuosikymmenen mestaruusjoukkueissa. Hän ei 34-vuotiaana ole enää kovimpien vuosiensa tasollaan, mutta ensi kauden suosikkeihin lukeutuva Dallas tarvitsee hänen kokemustaan.