NBA:n veteraanitähti DeMar DeRozan jatkaa uraansa Sacramento Kingsissa.

Sacramento on tehnyt vapaana agenttina olleen DeRozanin kanssa kolmevuotisen sopimuksen. DeRozan tienaa sopimuksestaan 74 miljoonaa dollaria.

DeRozanin pestiin liittyi myös NBA:n monimutkaisten sopimussääntöjen myötä pelaajasiirtoja. Harrison Barnes siirtyy Sacramentosta San Antonio Spursiin. Dominikaanisen tasavallan maajoukkuepelaaja Chris Duarte siirtyy puolestaan Sacramentosta Chicago Bullsiin.

Sekä laitahyökkääjänä että takamiehenä pelaava DeRozan, 34, on peräti kuudesti valittu NBA:n All Star-otteluun. Yhdysvaltojen maajoukkueessa hän oli voittamassa olympiakultaa Rio de Janeirossa 2016 sekä MM-kultaa Espanjan kisoissa 2014.

DeRozan ei kuitenkaan ole voittanut NBA:n mestaruutta. Hän pelasi Toronto Raptorsissa 2009-18, mutta Toronto ylsi mestaruuteen 2019, kun DeRozan oli siirtynyt San Antonio Spursiin, jossa hän pelasi 2018-21.

Viimeiset kolme kautta DeRozan on pelannut Chicago Bullsissa, joka ei ole menestynyt odotusten mukaisesti. Bullsin pelaajamateriaali on ollut liian kapealla pohjalla.

Sacramento Kingsia DeRozan vahvistaa tuntuvasti. De’Aaron Fox, Domantas Sabonis ja Keegan Murray saavat hänestä loistavaa täydennystä aloitusviisikkoon.

Sacramento eteni 2023 pudotuspeleihin ensi kertaa 17 vuoteen, mutta tipahti avauskierroksella. Viime keväänä pudotuspelipaikka jäi joukkueelta haaveeksi.