Suomen miesten Susijengi sai kesän ensituntumansa kansainväliseen koripalloon torstai-illansuussa Ranskan Pau’ssa, kun Ranska ja Suomi kohtasivat suljetuin ovin pelatussa ”scrimmage”-ottelussa. Susijengin apuvalmentaja Jukka Toijalan mukaan 5×10 minuutin jaksoilla pelattu ottelu antoi joukkueelle rutkasti eväitä pelin kehittämisen kannalta.

Viidenkymmenen minuutin ”scrimmage” tarjosi Susijengin valmennusjohdolle erinomaisen tilaisuuden antaa rutkasti peliminuutteja kaikille kokoonpanossa olleille viidelletoista pelaajalle.

Susijengin apuvalmentaja Jukka Toijala kuvaili omiensa otteita ajoittain hyvinkin lupaaviksi, vaikka kuvioon kuului myös kesän ensimmäiselle ottelulle tyypillinen ruosteisuus.

– Muutaman treeniviikon jälkeen on hyvä päästä kokeilemaan käytännössä niitä asioita, mitä olemme harjoitelleet. Ajoittain pelimme toimi yllättävänkin mallikkaasti, vaikka tekemisen taso heittelikin ottelun sisällä. Molemmille joukkueille ihan mukiinmenevä peli, Toijala tuumaili Koripalloliiton sivuilla.

– Tavallaan tästä valmistautumiselle vasta alkaa tästä illasta, koska tämän ottelun jäljiltä meillä on rutkasti materiaalia käsiteltäväksi tulevaa varten. Olen varma, että molemmat joukkueet pelaavat huomenna vieläkin paremmin.

Toijala nosti tasaisesti peluutetusta Susijengistä Petteri Koposen, Shawn Huffin ja Kimmo Muurisen etualalle joukkueen näkyvimpinä onnistujina.

– Koponen toimi pelinrakentajanamme käytännössä kaksi ensimmäistä jaksoa ja oli erinomainen roolissaan. Shawn Huff onnistui Nicolas Batumia vastaan molemmissa päissä kenttää ja Kimmo Muurinen toi energiaa kentälle, kehaisi Toijala.

Joukkueiden keskinäisen sopimuksen mukaisesti scrimmagen lopputulosta, jaksotuloksia tai tilastoja ei julkaista.

Suomi ja Ranska kohtaavat virallisen maaottelun merkeissä Pau’ssa perjantaina klo 21:30 Suomen aikaa.