Tampereen Pyrintö valmistautuu parhaillaan kohti tulevaa Korisliigaa. Antero Lehto on harjoitellut tiiviisti valmistautuen kohti tulevaa kautta.

Lehto kertoo Pyrinnön sivuilla harjoittelun sujuneen hyvissä merkeissä.

– Nyt on ollut todella hyvät mahdollisuudet treenata. Tavoitteena on ollut, että vedän suunnilleen yhdeksän harjoituskertaa viikossa. Aamulla olen vetänyt paljon heittoja Damonin [Williamsin] ja Petrin [Heinonen] kanssa. Alexit [Vaenerberg] ja muut ovat myös olleet mukana, kunhan ovat vain maajoukkuepeleiltään ja leireiltään ehtineet. Illalla höntsäämme aika kovatasoisesti isommalla porukalla, jossa on pelaajia sekä Korisliigasta että 1-divisioonasta, Lehto valottaa.

Erityisesti Lehto on pyrkinyt kesän aikana hiomaan keskimatkan heittojaan ja myös legendaariset Pispalan portaat ovat tulleet tutuiksi.

– Olen paljon harjoitellut floatereita ja muita erilaisia viimeistelyitä sekä yritän jatkuvasti parantaa keskimatkan heittotarkkuuttani. Fysiikkapuolella olen tehnyt ihan peruspunttia ja alkukesästä vietettiin mm. Antti Nikkilän kanssa aamuja juoksentelemassa Pispalan portaita. Nyt kun tätä tekee ammatikseen, niin on parasta myös olla urheilijan näköinenkin.

Pyrintöön on liittynyt tällä kaudella muutama ja Lehto on tyytyväinen joukkueen rakenteeseen.

– Olen todella innoissani kaudesta. Joukkueessa on paljon omia junioreita sekä paluumuuttajia, jotka ovat olleet hetken aikaa pelaamassa muissa joukkueissa.

Yksi mielenkiintoinen nimi on nuorten maajoukkueessa eniten pisteitä ottelun aikana tehnyt Topias Palmi, joka pussitti peräti 60 pistettä Luxemburgia vastaan.

– Topiaksella on todellinen nälkä korintekoon. En ole varma, että olenko nähnyt yhtään toista suomalaista, jolla on samanlainen palo laittaa palloa pussiin, Lehto kehuu nuorukaista.