Suomen koripallomaajoukkueen päävalmentaja Henrik Dettmann on apuvoimineen nimennyt kisajoukkueen 4. syyskuuta Sloveniassa käynnistyvään EM-lopputurnaukseen.

Maajoukkueen ja maajoukkuetoiminnan vahvuuksiin kuuluu jatkuvuus, ja 12 pelaajan vahvuisesta kisajoukkueestakin kymmenen pelaajaa edustivat Suomen vuoden 2011 EM-kisoissa ja olivat saavuttamassa joukkueen sensaatiomaista yhdeksättä sijaa.

Suomen takakenttää johtavat EM-kisoissa odotetusti Petteri Koponen ja Teemu Rannikko saaden tulitukea Sasu Salinilta, Mikko Koivistolta ja Roope Ahoselta.

Laituri- ja korinalusosastot kisoissa muodostavat kapteeni Hanno Möttölä, Tuukka Kotti, Shawn Huff, Kimmo Muurinen, Gerald Lee Jr, Antti Nikkilä ja Samuel Haanpää.

Suomen kisatusinasta kaikki muut paitsi Ahonen ja Haanpää pelasivat Liettuan EM-kisoissa 2011. Kyseisissä kisoissa Suomi esiintyi EM-koreilla ensi kertaa 16 vuoden tauon jälkeen ja muodosti yhden kisojen suuryllätyksistä sijoittumalla 24 joukkueen turnauksessa yhdeksänneksi. Sijoitus oli Suomen paras sitten vuoden 1967 Helsingissä ja Tampereella pelattujen EM-kotikisojen, joissa isäntämaa oli kuudes.

Kotimaahan jääviksi varamiehiksi nimettiin ensimmäiset maaotteluminuuttinsa Liettuan turnauksessa pelannut Joonas Cavén, Ville Kaunisto, Carl Lindbom ja Antto Nikkarinen. Viime viikolla Matti Nuutinen joutui vetäytymään kisakandidaattien joukosta alaraajavamman vuoksi.

– Lämmin kiitos kaikille mukana tähän mennessä olleille heidän panoksestaan maajoukkueen ja suomalaisen koripallon eteen. Osa jää kotiin ja osa lähtee kisoihin, mutta yhtä joukkuetta tässä kaikki ovat. Meillä on upea ryhmä motivoituneita ja sitoutuneita pelaajia, kommentoi Dettmann Koripalloliiton sivuilla.

Suomi käynnistää urakkansa EM-kisoissa 4. syyskuuta Turkkia vastaan. Ennen Sloveniaan lähtöään Susijengi pelaa vielä viimeisen EM-kisakenraalinsa Hartwall Areenalla keskiviikkona (28.8.), jolloin vastassa on Latvia.

Suomen EM-kisajoukkue
4 Mikko Koivisto, Nilan Bisons (FIN)
5 Antti Nikkilä, Tampereen Pyrintö (FIN)
6 Kimmo Muurinen, free agent
7 Shawn Huff, free agent
8 Gerald Lee jr, free agent
9 Sasu Salin, Union Olimpija Ljubljana (SVN)
10 Tuukka Kotti, Nilan Bisons (FIN)
11 Petteri Koponen, BC Himki (RUS)
12 Samuel Haanpää, free agent
13 Hanno Möttölä, free agent
14 Roope Ahonen, Borås Basket (SWE)
15 Teemu Rannikko, Kataja Basket (FIN)