Suomelle arvottiin tiukka lohko koripallon EM-kisoihin, kun arpa heitti samaan lohkoon Venäjän, Kreikan, Italian, Turkin ja Ruotsin. Eikä kisojen avausottelu ole helpoimmasta päästä, kun vastaan asettuu vahvasti harjoitusotteluissa esiintynyt Turkki.

Kaksi vuotta sitten Liettuan kisoissa, Suomi selvitti tiensä jatkoon alkulohkosta. Tuukka Kotin mukaan jatkohaaveet ovat hengissä nytkin.

– Viime kisoissa pelit menivät paljon ristiin, joten jokaista peliä lähdetään yksitellen voittamaan. Etukäteen Kreikka ja Turkki vaikuttaisivat erittäin vahvoilta. Ne ovat varmasti lohkon ennakkosuosikit. Sen jälkeen on tasaisempaa, enkä sano ettei niistä jompaakumpaa voisi yllättää, Kotti pohtii SuomiKoris-sivustolle lohkon ennakkoasetelmia.

Kotin mielestä on vain hyvä asia, että Suomi kohtaa heti avausottelussa kovan Turkin.

– Uskon, että se on positiivinen juttu. Ensimmäisessä matsissa on aina yllätysmahdollisuus kun molemmat hakevat vielä rytmiä, Kotti muistuttaa.

Kim Sanden