Suomi varmisti paikkansa jatkossa kaatamalla hurjan jännitysnäytelmän jälkeen Venäjän 86-83. Ottelun ratkaisemiseksi tarvittiin peräti kaksi jatkoaikaa.

Ottelun alku oli molemmilta hieman hermostunut ja kummallekin joukkueelle tuli helppoja pallonmenetyksiä. Italia-ottelun korkki tuntui jääneen Suomen korin päälle, sillä heitot kimposivat raudoista ulos ja pisteidenteko oli vaikeaa. Venäjän johto oli pahimmillaan seitsemän pistettä, mutta Kimmo Muurinen pussitti viimeisellä minuutilla viisi pistettä ja toi Suomen Venäjän kantaan. Ennen Muurisen kolmosta, Suomi ehti heittää 24 peräkkäistä kolmosta ohi. Huilille mentiin 16-18 Venäjän johdossa.

Toisen jakson Susijengi aloitti väkevästi ja 10-0-putken jonka aikana Suomi siirtyi ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon. Venäjä kuitenkin heräsi takaisin peliin mukaan eikä päästänyt Susijengiä karkumatkalle. Tauolle mentiin Suomen 31-30-johdossa.

Petteri Koponen jäi avauspuoliskolla pisteittä, mutta räjäytti hienosti jälleen kannustaneen katsomon huutoon upottaen heti alkuun kolmosen sisään. Venäjä kuitenkin siirtyi ottelussa johtoon ja muutaman minuutin jälkeen ero oli neljä pistettä Venäjälle. Suomen heittopeli takkusi edelleen Venäjä pääsi Aleksei Shvedin johdolla repäisemään kahdeksan pisteen johdon. Shawn Huffin kolmonen viime hetkillä nosti Suomen kuitenkin viiden pisteen päähän 41-46.

Viimeisen neljänneksen alussa Venäjä repäisi eron jälleen kahdeksaan, mutta Sasu Salinin kolmonen toi Suomen taas peliin mukaan. Venäjä piti koko ajan muutaman pisteen eron, kunnes Huff nosti kahdella kolmosellaan Suomen pisteen päähän ja hieman perään Huff toi Suomen tasoihin, kun kolme minuuttia oli jäljellä.

Ottelun viimeiset sekunnit olit äärimmäisen jännittävät, sillä Suomi kiri piste pisteeltä Venäjän eroa kiinni. Venäjän johtaessa kahdella pisteellä Shved rikkoi Hanno Möttölää ja hän eikä hänen kätensä tärissyt ratkaisuhetkellä, vaan upotti molemmat varmasti sisään. Näin ottelu meni jatkoajalle.

Shved kuittasi typerän virheensä jatkoajalla tehden pari tärkeää koria. Venäjä oli koko jatkoajan niskan päällä, mutta Gerald Lee junior nosti kahdella korillaan neljän pisteen takamatkalta tasoihin, kun vain 15 sekuntia oli jäljellä. Shved epäonnistui ratkaisuheitossaan ja näin toiselle jatkoajalle mentiin 75-75-tilanteesta.

Toisella jatkoajalla mentiin tasatahdissa. Salinin ja Möttölän kolmoset nostivat Suomen johtoon, mutta Venäjä pystyi niihin vastaamaan. Leen komea donkki räjäytti katsomon huutoon ja vei Suomen lopulta johtoon. Huffilla oli lopussa paikka ratkaista peli lopullisesti vapaaheitoista, mutta hän heitti molemmat ohi ja näin piste-ero säilyi kolmessa. Sergei Monia toi onnistuneella vaparilla Venäjän vielä kahden pisteen päähän. Seuraavaksi oli Sasu Salinin vuoro iskeä niitti vapaaheittoviivalta, mutta Salin epäonnistui yhdessä ja näin ero oli edelleen yhdessä korissa. Venäjän tasoitusyritys kuitenkin epäonnistui ja näin Suomi pääsi juhlimaan upeaa 86-83.