Korisliigaan valmistautuva Salon Vilpas sai maanantaina maahan uuden sisäpelaajansa. 203-senttinen ja 108-kiloinen James Padgett korvaa heikkokuntoiseksi osoittautuneen Matt Pilgrimin Vilppaan korin alla. Padgett tulee Saloon suoraan Marylandin yliopistosta, jossa mies kuului joukkueen kapteenistoon.

Parimetrisen Matt Pilgrimin ura ei lähtenyt Salossa lentoon. Pelitaidoista miehen lähtö ei ollut kiinni, kesän aikana tehty työmäärä ei vaan ollut riittävä. Iso mies oli yksinkertaisesti rapakunnossa. Salolaisjoukkueen muut amerikkalaiset Mikhail Torrance ja Joseph Harris ovat hyvässä juoksukunnossa, joten kaksi kolmesta osui kohdalleen.

Uusi sisäpelaaja James Padgett tulee Korisliigaan suoraan koulun penkiltä. 22-vuotias Padgett pelasi täydet neljä vuotta hyvämaineisessa Marylandin yliopistossa kuuluen joukkueen kapteenistoon. Brooklynistä, New Yorkista kotoisin oleva Padgett tunnetaan Marylandissa kovana taistelijana ja erinomaisena levypallomiehenä.

– Padgett on joukkuepelaaja, joka on vahva kuin härkä. Hän pelasi juniorikauden 8.8 pisteen ja 5.8 levypallon keskiarvoilla, mutta uusi valmentaja viilasi peliminuutteja ja tehoja seniorikaudella alaspäin (5.2/3.7). Mielenkiinnolla odotamme, mitä Helsinki-Vantaalta saapuu. Tärkeintä olisi saada hyvä levypallopelaaja, joka oppii asiat nopeasti ja pystyy juoksemaan kenttää, toteaa Vilppaan joukkueenjohtaja Keijo Poutiainen seuran sivuilla.

Padgett oli seniorikaudellaan Marylandin tarkin kahden pisteen heittäjä ja juniorikaudella koulun levyriykkönen. Mies kunnostautui etenkin hyökkäyslevypallojen raapijana, jolla sektorilla hän oli koko konferenssin kolmonen (3.3/ottelu). Padgett nähdään ensi kertaa tositoimissa lauantaina, jolloin Vilpas kohtaa Loimaan liikuntahallissa tuplamestari Bisonsin.