Suomen Susijengin kulmakivi Petteri Koponen pelasi hyvän turnauksen ollen tärkein lenkki Suomen hyökkäyspelissä. Kokonaisuutena Koponen piti Susijengin ja henkilökohtaista panostaan turnauksessa hyvänä.

Koposen mielestä Slovenian EM-kisojen anti oli ihan hyvä.

– Pelasimme mielestäni ihan hyvän turnauksen ja itsekin pelasin ihan hyvin. Totta kai tuli muutama peli missä kaikki ei mennyt ihan niin hyvin kuin pystyisi pelaamaan, mutta pitkässä turnauksessa niitä pelejä tulee. Kaiken kaikkiaan ihan hyvä turnaus, Koponen kertasi.

Hyvän turnauksen jälkeen Koponen siirsi katseen nopeasti kohti tulevaa seurajoukkuekautta. Haussa on täydellinen kausi.

– Varmaan ensin loistava kausi Himkissä, mentäisiin Euroliigassa pitkälle ja voittaisimme sen ja myös hyvä kausi itselle. Sitten ehkä rapakon taakse johonkin hyvään tilanteeseen. Tuohan olisi tietysti optimaalisin, Koponen naureskeli.

Joissain piireissä elätellään vielä toiveita, että Suomi saisi villin kortin ensi kesän MM-kisoihin.

– Tietenkin sitä toivottaisiin, mutta se ei ole meidän omissa käsissämme. Olisi hieno saada tällä joukkueella vielä yksi sellainen reissu.

Koponen joutuu suuntaamaan seuraavaksi katseensa seurajoukkuekiireisiin, sillä jo perjantaina hänellä on edessä matka Italiaan seurajoukkueen mukaan.

– Pari päivää saa onneksi vetää henkeä. Viime vuonna karsintojen jälkeen jouduin lähtemään heti seuraavana aamuna. Tämä on jo ihan luksusta, että saa pari päivää kotona nollalta, Koponen naurahti.

Salttu Forsström