Lappeenrannan Namika matkustaa kauden avausottelussaan lauantaina Tampereelle Pyrinnön vieraaksi. Edellisen kauden kaikki neljä kohtaamista päättyivät tamperelaisten voittoon, mutta lappeenrantalaiset lähtevät hakemaan yllätystä Pyynikiltä.

Namika viimeisteli kuntoaan viime perjantaina kukistamalla Hongan Espoossa. Tämän jälkeen joukkue on jatkanut yhteispelinsä rakentelua ahkerasti Urheilutalon uumenissa. Yhteispäiviä koko joukkueen voimin on takana 12 kappaletta, mutta roolit ovat valmennusjohdon myötä löytyneet varsin nopeasti. Tärkeää on myös, että haastajana otteluun lähtevä Namika pääsee Pyynikille täydessä vahvuudessa.

– Itselleni olisi varmasti sopinut vielä muutama viikko yhteisharjoittelua ennen sarjan alkua, mutta tietyistä pelaajista aisti tällä viikolla tosipelien odotuksen. Kunnioitan Pyrinnön joukkuetta, sekä toimintaa erittäin paljon, joten tulemme varmasti nöyrinä haastamaan kotijoukkuetta. Pyrintö on ollut viime vuodet hyvä kotijoukkue, mutta sarjan ensimmäiset kierrokset ovat aina yllätykselliset. Pyrimme vauhdikkaaseen ja paikoitellen jopa villiin koripalloon, jolloin Pyynikillä nähdään varmasti yleisöön menevä koripallotapahtuma, Namikan päävalmentaja Lassi Tuovi ennakoi joukkueen kotisivuilla.