Biisonit kohtaavat kauden toisessa kotipelissään Lappeenrannan Namikan perjantaina. Erityistä intoa loimaalaisissa herättää kylän oman pojan, Eero Aaltosen, ensiesiintyminen kotiyleisön edessä Namikan univormussa.

Edellisessä kahdessa pelissään Namika on kokenut tappion, ensin vieraissa Tampereelle ja sitten kotonaan Karhulle. Valmentajakaksikko Lassi Tuovi – Juha Sten ei varmasti ole tyytyväinen vaan tuo Loimaalle voitonnälkäisen ryhmän.

Myös loimaalaisilla on parannettavaa pelinsä kanssa. Vaikka Lahdesta tulikin voitto, ei peli kulkenut vielä katsojia miellyttävällä tavalla. Bisonsin apuvalmentaja Joonas Iisalo muistuttaa kuitenkin tosiasioista.

– Pitää ymmärtää, että kapealla rosterilla pelaava ryhmä saa pelinsä huomattavasti nopeammin kuntoon kuin esimerkiksi kaltaisemme joukkue, jonka pelaajamateriaali on poikkeuksellisen syvä. Tällä tarkoitan, että menee aikaa, että pelaajat oppimaan toistensa vahvuudet ja heikkoudet sekä valmennuksella menee aikaa oppia omaksumaan oikeat pelit kullekin viisikolle, Iisalo tiivistää Bisonsin sivuilla.

Iisalo näkee, että Namikan pelin voi tappaa pysäyttämällä heidän takamiehensä Brandon McKnightin.

– Lappeenrannan peli pyörii paljon McKnightin kautta. Hän ei ole kahdessa ensimmäisessä pelissä vielä heittänyt hyvillä prosenteilla, mutta on erittäin vaarallinen pallon kanssa luoden vapaita paikkoja sekä itselleen että muille. Hänen pysäyttämisekseen tarvitsemme hyvää 1 vs. 1 puolustamista sekä isoilta apua palloscreentilanteissa.

Iisalo pitää Namikan muutakin miehistöä tasokkaana.

– McKnightin lisäksi Greg Logins on erittäin hyvä ”pick and pop” -pelaaja. Kolmas jenkki, Todd Brown, on melko atleettinen yleispelaaja. Amerikkalaisia täydentävät hyvin roolitetut suomalaiset, jotka ovat enemmän ”duunariosastoa”. He puolustavat, screenaavat, ottavat levypalloja ja heittävät melko hyvin vapaina, Iisalo luettelee.

Sanomattakin selvää lienee, että yhden Namikan pelaajan otteet kiinnostavat loimaalaisia enemmän kuin muiden, Eero Aaltosen. ”Alastaron prinssi” on pelannut kauden kaksi ensimmäistä otteluaan varsin hyvin. Pyrintö-pelissä hän säkitti seitsemän pistettä, otti kaksi levyä ja torjui kerran. Kauhajoki-ottelussa hänen pistesaaliinsa oli jo 13. Lisäksi hän poimi kolme levypalloa ja blokkasi kahdesti.

Joka tapauksessa Nilan Bisons lähtee tavoittelemaan kuudetta sarjapistettään perjantaina. Voiton reseptiksi Iisalo tarjoilee tuttua kaavaa.

– Voittaaksemme meidän tulee kontrolloida ottelun tempoa, käyttää kokoamme ja laajuuttamme hyväksi sekä toteuttaa pelitapaamme kontrolloidusti, hän summaa.