Tampereen Pyrintö on aloittanut kautensa vakuuttavasti voittaen kaikki ottelunsa Korisliigassa ja lisäksi se kaatoi Baltian liigassa Tallinnan Kalevin. Päävalmentaja Pieti Poikola on tyytyväinen joukkueensa hyökkäyspeliin, mutta kaipaa terävöittämistä puolustukseen.

Pyrintö on ollut vakuuttava etenkin hyökkäyspäässä, sillä tamperelaiset ovat pussittaneet koreja lähes 100 pisteen keskiarvolla.

– Totta kai täytyy olla tyytyväinen, että kovassa liigassa on pystytty ottamaan voittoja. Olemme hyvässä vaiheessa ja olemme pystyneet pelaamaan hyvää hyökkäyspeliä, Poikola pohtii SuomiKoris-sivustolle.

Poikolan mukaan hyökkäyspelissä on kuitenkin vielä hiottavaa.

– Olemme pelanneet vielä aika yksinkertaista peliä emmekä ole hirveästi käyttäneet optioita. On mukava, että sillä on pärjätty tässäkin vaiheessa.

Samanaikaisesti, kun hyökkäyspeli on rullannut komeasti, Pyrinnölle on tehty kärkijoukkueista eniten pisteitä. Poikola myöntääkin, että sillä osa-alueella on vielä petrattavaa.

– Puolustuspelimme on edelleen vaiheessa ja siinä on tullut virheitä. Puolustuspeli on kuitenkin ikuisuusprojekti. Pyrimme puolustamaan aggressiivisesti ja saamaan vastustaja pois sen omasta hyökkäyspelistä, Poikola valottaa joukkueensa puolustuspelaamista.

Pyrintö pyrkii jatkamaan voittoputkeaan lauantaina, kun se kohtaa vieraissa Vilppaan.

Salttu Forsström