Kauteen lähdettäessä meidän isoin tavoitteemme oli päästä Euroliigaan, mutta hävisimme ottelumme emmekä päässeet sinne. Se oli tietenkin kaikille iso pettymys. Sen jälkeen olemme parsineet joukkuettamme kokoon, mutta paljon on vielä tekemistä ja meillä on ollut paljon loukkaantumisia alkukaudesta. Tälläkin hetkellä kaksi pelaajaa on sivussa, mutta onneksi olemme menneet koko ajan parempaan suuntaan. Meillä on kuitenkin vielä pitkä matka edessämme ja pystymme vielä parantamaan.

Oma pelini on mennyt suhteellisen hyvin, mutta siinä on vieläkin varaa parantaa. Onnistumisia on tullut ihan hyvin, mutta tärkeintä on, että voitamme pelejä, niin ei tule sanomista. Täällä tappioista tulee aika pikaista ja kovaa palautetta. Kun hävisimme ”Junnun” Ploiestille Eurocupissa, niin sieltä tuli GM:ää ja omistajaa koppiin pelin jälkeen huutamaan, että nyt täytyy alkaa voittaa.

Eurocupissa oli hieno nähdä Junnua ja kävimme myös syömässä pelin jälkeen. Junnu pelasi loistavasti ja se oli yksi syy miksi me hävisimme ottelun. Se oli varmasti yksi hänen parhaista peleistään mitä olen nähnyt hänen pelaavan. Emme löytäneet vastausta hänen pysäyttämiseksi. Kun kerta hävisimme, niin oli ehkä hyvä, että hävisimme sen Junnun hyvyyden takia.

Eurocup on kova kilpailu ja siellä on paljon kovia pelaajia ja jengejä. Ensimmäisen kierroksen jälkeen mukaan tulevat vielä Euroliigasta pudonneet joukkueet mukaan. Koristaso on Euroopassa todella laaja ja kova ja joka maasta tulee kovia joukkueita. Yhteenkään otteluun ei voi lähteä löysällä asenteella.

Meillä on vaikea vierasviikko edessä, kun ensin matkustamme Eurocupissa Jerusalemiin ja sen jälkeen meillä on kova peli Riiassa. Toivottavasti pystymme jatkamaan voittojen tiellä.

Petteri Koponen