Kouvolan Kouvot matkaa lauantaina Loimaalle pyrkimyksenään ryöstää kaksi sarjapistettä Biisonikarsinasta.

Helposta urakasta ei todellakaan ole kyse. Kouvojen tämän kauden joukkue koostuu lähinnä A-junnuista, jotka makselevat oppirahojaan pääsarjatasolla. Toistaiseksi alkukausi on sujunut varsin mollivoittoisesti. Kouvojen saldona on tällä hetkellä kuudesta ottelusta kuusi tappiota.

Biisonit ei ole hävinnyt vielä kertaakaan Korisliigassa tällä kaudella. Suurin kysymys loimaalaisten kohdalla on, kuinka hyvin joukkue on palautunut keskiviikon Eurocup-trilleristä. Pelaajien peliaika tosin jakautui keskiviikkonakin varsin tasaisesti, joten kukaan tuskin on varsinaisesti ylirasittunut. Frank Robinsonilla oli ehkä kovin palautuminen rankan iltapuhteen jälkeen, mutta tämä tuskin tuotti vaikeuksia ammattiurheilijalle.

– Keskiviikon Besiktas-pelin jälkeen ollaan analysoitu videolta kehitettäviä asioita, kuten levy- ja irtopallopelaamista, tilannekovuutta sekä hyökkäyspään taktisia yksityiskohtia, jotta olemme 40 minuuttia samalla sivulla joukkueen kanssa, Bisonsin apuvalmentaja Joonas Iisalo paljastaa Biisoneiden sivuilla.

Kouvoja ei kannata aliarvioida. Heillä on rosterissaan mm. 18-vuotiaiden maajoukkueen sentteri Alexander Madsen, joka kypsyttelee itseään aikuisten maajoukkuetta varten. Kouvojen päävalmentajana jatkaa tälläkin kaudella kokenut Jyri Lehtonen, joka varmasti saa nuoresta sakistaan kaikki tehot irti.

– Kouvojen peli perustuu organisoituun palloscreeni-pelaamiseen, Iisalo analysoi tulevaa vastustajaa lyhytsanaisesti.

– Meidän tulee saada heidät pois hyökkäyksestä aggressiivisuudella ja tilannekovuudella, Joonas Iisalo jatkoi.

Nilan Bisons – Kouvot Loimaan liikuntahallilla lauantaina 2.11. klo 17.00 alkaen.