Pelaajauransa jo kertaalleen loukkaantumiseen lopettanut Roope Suonio palaa Namika Lahden lilavalkoiseen peliasuun. Taitava 31-vuotias takamies ja seura ovat allekirjoittaneet loppukauden kattavan pelaajasopimuksen.

Korisliigauransa jo kaudella 1999-2000 Namikassa aloittanut Suonio lukeutuu syöttötaidollaan ja pelinäkemyksellään sarjan ehdottomiin väriläiskiin. Vuosi sitten Suonio aloitti kauden joukkueen kapteenina, mutta joutui jo kolmen ottelun jälkeen jäämään sivuun vaikean lonkkavamman takia. Loukkaantumisen vakavuus johti samalla koripallouran päättämiseen.

Tänä syksynä kuvio toistui Namikalla siltä osin, että niin ikään kapteenina pelannut takamies Ilkka Vuori loukkaantui viimeisessä harjoitusottelussa ja on kauan sivussa. Tämä ajoi seuran ja valmennusjohdon hakemaan joukkueeseen kotimaista vahvistusta.

– Olen päässyt takaisin hyvään kuntoon ja pystynyt treenaamaan monipuolisesti. Ainakaan tällä hetkellä lonkat eivät vaivaa ja kesällä pelasin jalkapalloakin 20 ottelua aika lyhyessä ajassa. Sen takia nyt uskaltaakin lähteä kokeilemaan liigakorista vuoden tauon jälkeen, Suonio sanoo Namikan tiedotteessa.

– Joukkueen alkukausi on näyttänyt niin hyvältä, että toivottavasti en tule sotkemaan kuvioita. Yritän nauttia jokaisesta harjoituksesta ja ottelusta, mennään päivä kerrallaan.

Suonion paluu tositoimiin tapahtuu lähiaikoina, mutta tarkkaa päivämäärää ei ole asetettu.