Sasu Salinin Union Olimpija hakee voittoputkelleen jatkoa kohtaamalla lauantaina Adrianmeren liigan kärkijoukkueisiin lukeutuvan Cedevitan.

Surkean alkukauden jälkeen Olimpija on parantanut otteitaan voitettuaan kaksi edellispeliä Adrianmeren liigassa ja myös kaksi peliä Eurocupissa.

– Olemme nyt voittaneet neljä putkeen ja se on aika hyvä suoritus meidän huonoon alkuun nähden. Olemme menneet eteenpäin ja kaverit luottavat toisiinsa entistä enemmän ja peli alkaa näyttää ehkä ihan hyvältäkin, Salin kertoo SuomiKoris-sivustolle.

Cedevita on tällä hetkellä ABA-liigan jaetulla kärkisijalla, mutta Salin ei hätkähdä vastusta.

– Putki päälle. He ovat pelanneet hyvin ja heille tuli joku uusi jenkkikin. Luulen kuitenkin, että pystymme pelaamaan heitä vastaan hyvin.

Salin sai uuden luotsin täksi kaudeksi, kun Ales Pipan otti ljubljanalaisjoukkueen ohjat käsiinsä. Salinin rooli ei ole kuitenkaan valmentajanvaihdon myötä muuttunut.

– Ei se ole juuri muuttunut. Edelleenkin puolustetaan ja heitetään. Jonkin verran pallo on ehkä enemmän käsissä kuin edellisinä vuosina, muttei mitään kovin suurta eroa.

Aikaisempina vuosina Salin on nähty hieman vieraammalla pelipaikalla pointtina, mutta tällä kaudella ykköspaikalla ei ole tullut vastuuta, mikä sopii Salinille hyvin.

– Ehkä he tajusivat viime vuosien perusteella, että sinne kannattaa ottaa se toinen pointti siltä varalta jos toinen loukkaantuu. Parempi, ettei laita Salinia sinne pallon kanssa, Salin naureskelee.

Salttu Forsström