Perjantaina toisistaan ottaa mittaa kaksi kuumaa joukkuetta, kun KTP isännöi Bisonsia Kotkassa.

Molemmat ottivat alkuviikosta upeat voitot nitro-otteluista Euroopassa. Ensin KTP-Basket nousi 18 pisteen takaa-ajoasemasta voittoon EuroChallenge -ottelussa Hollannin Groningenia vastaan, ja keskiviikkona Bisons otti niskalenkin pykälää kovemmassa Eurocupissa serbialaisesta Radnickista. KTP on edelleen Korisliigan sarjataulukossa ykköspaikalla, mutta Bisons on peräti viisi peliä vähemmän pelanneena ollut vielä vakuuttavampi: 10 ottelua, 10 voittoa.

Yksi Bisonsin voittokulun takuumiehistä on ollut sarjan tähän mennessä paras heittäjä Mikko Koivisto. Susijengin luottopeluri on upottanut heittonsa 62,9 prosentin tarkkuudella. Eurocupissakin sukka on soinut 48,8 prosentin edestä, joten ei ihme että KTP:n käskijä Sami Toiviainen nostaa esiin ensimmäisenä juuri Koiviston nimen.

– Koivisto on sarjan paras heittäjä ja tiedossa on mielenkiintoinen taistelupari toisen heittäjän, Ryan Ayersin kanssa, Toiviainen ennakoi KTP:n sivuilla.

KTP:llä on jälleen pituusetu kakkospaikalla ja onkin mielenkiintoista nähdä kumman eduksi tämä kääntyy. Seitsemän senttiä Koivistoa pidempi Ayers pystyy siis ehkä heittämään Koiviston edestä helpommin, mutta Koivisto saattaa olla vikkelämpi liikkeissään. Toiviainen ei näe pituuseroa kovinkaan isona tekijänä.

– Kyllä heittäjä osaa heittäjää puolustaa.

Korin alla tullaan näkemään vähintään yhtä mielenkiintoinen taistelupari, kun alkukauden joukkuekaverit, romuluiset Tuukka Kotti ja Ryan McDade ottavat toisistaan mittaa.

– Varmasti iso peli Ryanille. Hän ei takuulla anna mitään ilmaiseksi.

Koiviston lisäksi Toiviainen on opiskellut Antto Nikkarisen ja Billy Keysin tapaa rakentaa peliä, mutta vastustajan laaja ja laadukas materiaali tuo ongelmansa.

– Bisonsilla on niin monta hyvää pelaajaa, ettei yksittäisiin pelaajiin voi liian paljon keskittyä.

Korisliigassa viime aikoina hieman ailahtelevia otteita esittänyt ja EuroChallengen komeasti aloittanut KTP lähtee kärkiotteluun ulkomaalaiskolmikolla Ryan Ayers-Chris Owens-Ryan McDade. Toiviaisen mukaan Sharaud Curryn jalka kipeytyi tiistaisessa EuroChallenge-ottelussa, mutta enemmän kyseessä on varotoimenpide.

– Jos kyseessä olisi finaalit, Curry varmasti pelaisi. Tässä vaiheessa on kuitenkin turha ottaa riskejä.

Curryn tilanne ei siis ole huolestuttava, sen sijaan Sefton Barrettin jalkavamma on pahempi. Toiviaisen mukaan jalka kipeytyi entisestään tiistaina.

– Ei hyvä. Sefton menee tarkempiin tutkimuksiin ja sitten päätetään jatkotoimenpiteistä.

Kapteeni Michael Pounds on myös edelleen sivussa, mutta KTP:n poikkeuksellisen laaja materiaali mahdollistaa kuitenkin tason pitämisen myös loukkaantumishuolien aikana. Joonas Lehtoranta on tekemässä lopullista läpimurtoaan ja jälleen on tulossa kullanarvoista vastuuta kovaa joukkuetta vastaan.

Toiviainen tietää millä keinoin Bisonsille aiheutetaan kauden avaustappio.

– Meidän täytyy olla aktiivisia ja aggressiivisia molemmissa päissä kenttää.

– Jos olemme passiivisia, he löytävät kyllä keinot murtaa meidän puolustus.