Vilpas näytti lauantaina uuden puolen itsestään. Korihait kaatui Salohallissa 88-75 (49-40), mutta ilahduttavaa oli tapa, jolla voitto hankittiin. Viikingit upottivat kolmoset 10/20 ja kun kakkostarkkuuskin nousi yli 53 prosentin, liigapisteet otettiin tällä kertaa hyökkäämällä.

Päävalmentaja Mikko Tupamäki sai siten parhaan mahdollisen synttärilahjan omiltaan.

– Tämä oli kolmas peli viikon sisään ja se näkyi eniten puolustuspäässä. Intensiteetissä ja auttamisessa ei oltu kovin hyviä. Hyökkäyspäähän täytyy olla tyytyväinen. Kun jalat ovat väsyneet, täytyy tehdä päällä enemmän töitä. Tänään liikutimme palloa enemmän, annettiin ekstapasseja ja pelattiin joukkueena, kiitteli Tupamäki joukkueen tiedotteen mukaan.

Eniten tasoaan nosti Marcus Relphorde (13/5/7 syöttöä), joka ei enää tunkenut puolustuksen keskelle vaan järjesteli ajojen päätteeksi maukkaita tekopaikkoja muille.

– Marcuksen kanssa on käyty paljon keskusteluja. Vastustaja tietää ihan tarkalleen, mihin mies pystyy ja häntä tuplataan ja triplataan paljon. Hänen on oltava meille pelaaja, joka luottaa joukkuekavereihin ja tekee oikeita valintoja. Seitsemän syöttöä tässä liigassa on kova suoritus, kehui Tupamäki.

Shawn Atupem (20/4/5 syötötä) otti selkeän niskavoiton James Padgettista (14/8). Padgett ei saanut mitään aikaiseksi Atupemia vastaan ja yleensä muutaman pumppauksen jälkeen pallo oli syötettävä takaisin ulos. Hyökkäyspäädyssä Atupem upotti puolimatkan jumpperinsa mukavasti sisään.

– Oli hieman epävarmuutta ennen peliä, mitä tänään tapahtuu, koska kyseessä oli kolmas peli viikon sisälle. Tänään pääsimme heittämään rytmistä ja se ihan eri juttu kuin suorilta jaloilta. Kiitokset kuuluvat myös Atupemille ja Relphordelle mainioista passeista, Vilppaan kippari Jukka Kataja totesi.