Suomen poikien ja tyttöjen maajoukkueiden päävalmentajat ja valmennusjohto on valittu vuodelle 2014.

Nimettyjen valmentajien keskuudesta löytyy taas kerran huippuammattilaisia, kuten Korisliiga-valmentajat Ari Tammivaara ja Sami Toiviainen. Uusina kasvoina Sudenpennuille antavat oppia myös kaikkien aikojen suomalaispelaaja Hanno Möttölä sekä Tapiolan Hongan Tuomas Iisalo.

Suomen valkoista ja sinistä kantavat junioripelaajat pääsevät Kisakallion Urheiluopiston Susi Training Centerin ammattimaisten olosuhteiden lisäksi nauttimaan ammattimaisesta valmennuksesta, kun valmennusjohtoon on valittu sopivat sekoitus kokeneita konkareita ja valmennuslahjakkuuksia Susijengi-taustalla.

20-vuotiaiden miesten päävalmentajaksi on valittu Kauhajoen Karhun Ari Tammivaara, joka tekee paluun juniorimaajoukkueiden päävalmentajaksi. Edellisen kerran vuonna 2010 18-vuotiaiden poikien maajoukkuetta valmentanut Tammivaara on toiminut vuosina 2011 ja 2013 miesten haastajamaajoukkueen päävalmentajana. Tammivaaran apuna ovat Ville Tuominen (Bakken Bears, Tanska) ja debyyttinsä juniorimaajoukkueiden apuvalmentajana tekevä Hanno Möttölä.

18-vuotiaiden poikien päävalmentajaksi siirtyy Mikko Larkas, joka luotsaa Divari A:n kärkipaikalla majailevaa Helsinki Seagullsia. Larkas valmensi viime kesänä 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkuetta. Valmennusjohdon täydentävät Namika Lahden päävalmentaja Ilkka Palviainen ja nuorten olympiavalmentaja Jari Nykänen.

16-vuotiaiden poikien päävalmentaja jatkaa Jyri Lohikoski, joka nosti viime kesänä ikäluokan huikeasti A-divisioonaan. EM-kisojen alkulohkossa Liettuan, Serbian ja Turkin kohtaavan joukkueen apuvalmentajiksi nimettiin St. Josephin yliopistossa oppimismatkalla kuukauden viettänyt Daniel Jansson sekä 57 maajoukkuepeliä pelannut Tuomas Iisalo.

18-vuotiaiden tyttöjen päävalmentajaksi on valittu KTP-Basketin Sami Toiviainen, joka tekee samalla debyyttinsä tyttömaajoukkueiden valmentajana. Toiviainen on viimeiset kaksi kesää viettänyt 18-vuotiaiden poikien valmentajana. Viime kauden päätteeksi Korisliigan vuoden valmentajaksi palkitun Toiviaisen apuvalmentaja on Jussi Laakso, joka on edellisen kerran ollut samassa pestissä vuonna 2011.

16-vuotiaiden tyttöjen päävalmentajana jatkaa Jussi Räikkä (Ura Basket), jonka alaisuudessa toimivat Miikka Sopanen ja ensimmäistä vuottaan juniorimaajoukkueiden kanssa viettävä Petka Lehtinen.

15-vuotiaiden poikien sisääntulomaajoukkueen päävalmentajana toimii nuorten olympiavalmentaja ja HBA-Märskyn päävalmentaja Antti Koskelainen apunaan Arttu Mannelin, Martti Kuisma ja Vesa Vertio. Tyttöjen sisääntulomaajoukkueen toimii Jari Nykäsen – apunaan Mikko Asikainen, Niko Nyholm ja Kimmo Vyyryläinen – komennossa.

Poikien All Star -ryhmän päävalmentajaksi on valittu Juuso Milén ja tyttöjen All Star -ryhmän päävalmentajaksi Jussi Räikkä.

Maajoukkuevuosi 2014 alkaa 2.-5. tammikuuta Tallinnassa pelattavalla 16- ja 18-vuotiaiden Baltic Sea Cup -turnauksille, jonka valmentajakokoonpanot tulevat poikkeamaan hieman nyt nimetyistä.