Tampereen Pyrintö petrasi peliään jälleen päätösneljänneksellä ja nousi 86-90 tappioasemasta 94-90 voittoon maanantaina Tapiolan Honkaa vastaan.

Pyrinnölle 11 pistettä ottelussa tehnyt Osku Heinonen kaipasi parempaa puolustuspeliä.

– Tämä peli oli aivan selkeästi liian hyökkäysvoittoinen. Voitot tulevat varmemmin, kun teemme kaikkemme puolustuksen eteen. Onneksi viimeisen jakson lopussa puolustimme hyvin, kaikki kolmosyrityksensä upottanut Heinonen kertasi Pyrinnön sivuilla.

Puolustuspelaaminen jätti myös päävalmentaja Pieti Poikolalle hampaankoloon, vaikka muuten pelin taso tyydytti.

– Jos en puhu meidän puolustuksestamme, voin vain kehua tätä tapahtumaa. Vastustaja haastoi meidät todella hyvin ja löysi aina jutun, joka toimi. Tänään kohtasi kaksi joukkuetta, jotka on koottu ihan erilailla kuin muut tämän sarjan joukkueet: näissä nuorilla pelaajilla on kunnon roolit ja näistä tulee vielä maajoukkuemiehiä. Nämä joukkueet vievät suomikorista eteenpäin, Poikola kehui Pyrinnön sivuilla.

Poikolan mukaan kärsivällisyys toi tällä kertaa tamperelaisille voiton.

– Lopussa tiesimme, että kunhan olemme kärsivällisiä ja pelaamme pallonhallinta kerrallaan, saamme vielä tarpeeksi eroa Honkaan. Veimmekin lopun 8-0 ja lopputulokseksi 94-90. Kun eroa oli viisi pistettä, aikalisällä pelaajien silmistä näki, että tämä ottelu tullaan voittamaan. Uskon Hongan pelaajienkin tienneen meidän historiamme tässä salissa ja ettemme halua hävitä täällä