Saunailta avasi Kouvojen jumituksen

Kouvot nappasi tärkeän voiton sunnuntaina kaataessaan kotikentällään Karhun 96-85. Kouvojen voiton aseena toimivat Ilari Seppälän huippupeli, tiivistynyt puolustus viimeisellä neljänneksellä, levypallopelaaminen ja saunailta.

Ottelu eteni hyvin tasaisesti aina viimeiselle neljännekselle saakka jolloin Kouvot ratkaisi ottelun jättäen Karhun 10 pisteeseen.

– Tyypillinen ottelun alku meiltä. Tehtiin itsekin toki koreja, mutta ei saatu lainkaan stoppeja aikaiseksi. Matsi ratkesi lopulta viimeisen jakson puolustukseen. En muista että olisimme aiemmin tällä kaudella pidetty vastustaja 10 pisteessä viimeisellä jaksolla. Pelattiin loppupuolella pienemmällä viisikolla ja saatiin paremmin painetta palloon, Seppälä kertaa ottelua Kouvojen sivuilla.

Päävalmentaja Jyri Lehtonen allekirjoittaa Seppälän kommentin ja nosti myös esiin Gregg Thondiquen vahvan levypallopelaamisen. Thondique vei peräti 10 hyökkäyspään levypalloa ja kouvolalaiset juhlivat muutenkin korin alla 41-26 levypalloilla.

– Ehkä ottelun ratkaisu oli kolmannen jakson puolivälissä, kun siirryimme viisikkoon jossa olivat mukana Daniel Dolenc ja Tuomas Hirvonen. Pojat hoitivat meidät miinus viidestä plus viiteen hyvin nopeasti. Sen jälkeen oli Ilarin (Seppälä) ja (Matt) Gibsonin sitten helppo työ hoitaa voitto kotiin. Lisäksi ilman Greggin (Thondique) vahvaa levypallopeliä olisi loppupuolella voinut tulla vielä tätä vaikeampaa, Lehtonen pohtii.

Lehtosen mukaan Kouvot on päässyt ottamaan hieman rauhallisesti viime aikoina ja harjoittelemaan hyvin, joka näkyi myös kentällä.

– Meidän pojilla on ollut pääkoppa jumissa, kroppa jumissa, Thondique tuli vähän keskenkuntoisena, (Justin) Hawkins on tullut loukkaantumisen jälkeen takaisin ja lisäksi samalla tuli viiden ottelun vierasputki ja neljä ottelua kuuteen päivään. Näiden jälkeen pidettiin viime lauantaina saunailta ja pojat pääsivät kolmeksi päiväksi vapaalle. Sen jälkeen päästiin ottamaan seitsemän hyvää harjoitusta ennen tätä peliä. Sitä, kun juoksee kolme viikkoa suossa ja sen jälkeen pääsee tartanille, niin tuolta se sitten näyttää.

Lehtosella on selkeä näkemys tulevan kahden kuukauden tavoitteista.

– Jatketaan tästä eteenpäin harjoitus ja ottelu kerrallaan. Meillä on hyvä joukkue ja meidän pitää pystyä pelaamaan paremmin. Meidän tavoite on näyttää, että me ollaan TOP 5 joukkue tällä kokoonpanolla tässä sarjassa. Kauden lopussa sitten nähdään mihin se riittää ja jatkuuko pelit.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.