Maanantaina käynnistyvät vihdoin Korisliigan pudotuspelit. Luvassa on jälleen upeita ja mielenkiintoisia pelejä. Pyrintö ja Lahden Namika ottavat pienimuotoisen varaslähdön, kun joukkueet aloittavat oman pelinsä jo 15.30. Muut ottelut pyörähtävät käyntiin 18.30.

Pyrinnön ja Namikan lisäksi puolivälierissä mittelevät KTP ja Karhu, Kataja saa vastaansa Hongan ja Kouvot haastaa Bisonsin.

Kouvot oli yksi Korisliigan kovavireisimmistä joukkueista runkosarjan kevätkaudella ja se voitti viimeisestä 16 ottelustaan 13 nousten lopulta runkosarjassa seitsemänneksi. Yksi kouvolalaisten menestystekijöistä oli joukkueeseen talvella palannut Ville Kaunisto, joka voitti ensimmäisenä suomalaispelaajana Korisliigan levypallotilaston. Kaunisto myöntää, että historiallinen saavutus oli pienimuotoinen yllätys.

– No joo, sillä onhan historian saatossa ollut tosi kovia pelimiehiä, Kaunisto heittää SuomiKoris.comille.

Kouvot pelasi suurimman osan lopputalvesta selkä seinää vasten ja tietyllä tavalla kouvolalaisten pudotuspelit ovat olleet käynnissä jo pitkään. Kauniston mukaan hyvien tulosten myötä itseluottamus on kasvanut.

– En usko, että meillä on mitään etulyöntiasemaa sen suhteen, että olemme pelanneet pakkoraossa tämän vuoden. Tuloksista olemme kuitenkin saaneet itseluottamusta omaan tekemiseemme, Kaunisto toteaa.

Kouvot kohtaa puolivälierissä Bisonsin. Loimaalaisjoukkue on ollut Kouvoille ylittämätön este tällä kaudella, sillä mestarit veivät kaikki neljä kauden kohtaamista nimiinsä.

– Ei Bisons ole meille ollut erityisen vaikea vastustaja, se on ollut vain meitä parempi. Bisons ja Pyrintö ovat ylivoimaisesti parhaita joukkueita tässä sarjassa. Pelit Bisonseja vastaan ovat olleet tiukkoja, mutta he ovat rutiinilla kääntäneet pelit edukseen, Kaunisto miettii joukkueiden aikaisempia kohtaamisia.

– Pudotuspeleissä kaikki alkaa alusta eikä runkosarjan pelit paina enää puntarissa. Olemme pelanneet omia pudotuspelejä jo koko vuoden, mutta Bisons tarvitsee vielä sen ylimääräisen vaihteen. He pystyivät pelaamaan runkosarjan puolilla valoilla ja saa nähdä miten he pystyvät lähtemään näihin peleihin, Kaunisto jatkaa.