Korisliigan pudotuspelit jatkuvat torstaina. Ensimmäisissä otteluissa kotietu oli kovaa valuuttaa ja torstaina avausottelun hävinneet pääsevät hakemaan tasoitusta kotihalleissaan.

Pyrintö otti avausottelussaan selvän voiton Namika Lahdesta, mutta Lahti on ollut tällä kaudella selkeästi kovempi kotikentällään voittaen Pyrinnön myös kertaalleen. Mansikka-aholla on odotettavissa huikea tunnelma, kun Kouvot yrittää tasata voitot Bisonsia vastaan. Kauhajoella on luvassa hellekeliä fanien toimesta, kun Karhu yrittää uusia runkosarjan päätöskierroksen voittonsa KTP:tä vastaan. Neljännessä kohtaamisessa espoolaiset pääsevät nauttimaan pudotuspeleistä muutaman vuoden tauon jälkeen, kun Honka haastaa Katajan.

Honka haastoi Katajan vahvasti joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa Joensuussa ja oli kolme neljännestä niskan päällä kunnes Kataja nousi lopussa voittoon.

– Meillä on ollut haasteena pitää peli kasassa koko 40-minuuttisen ajan. Parhaimmillaan, kun olemme siinä onnistuneet, niin olemme voittaneet kovimpia joukkueita Kataja mukaan lukien, Hongan takamies Tuomas Iisalo toteaa SuomiKoris-sivustolle.

– Meidän täytyy toteuttaa kurinalaisesti meidän ottelusuunnitelmaa koko 40 minuuttia, Iisalo jatkaa.

Hongan kapteenin mukaan toinen puolivälieräottelu eroaa selvästi avausotteluun.

– Ensimmäiseen peliin lähdetään tietyllä oletuksella, että miten vastustaja pelaa. Toinen on sitten erilainen, että siinä pyritään sopeutumaan siihen tilanteeseen. Meidän on tehtävä ottelussa valintoja mitä Katajalle annetaan. Heillä on niin paljon tulivoimaa, ettei heiltä saa otettua kaikkea pois. Meidän täytyy miettiä erityisesti miten puolustuspäässä pelata. Hyökkäyksessä meillä on aika selkeät roolit ja tiedämme mihin ja kenelle haluamme pallon. Koripallon on syklinen laji, eli hyvä puolustuspeli heijastuu usein hyvänä hyökkäyspelinä ja päinvastoin.

Honka pääsee haastamaan Katajaa kotikentälleen ja Iisalo uskoo kotiedusta olevan espoolaisille selkeää hyötyä.

– Runkosarjassa molemmat hoitivat omat kotipelinsä ja kotikentällä on tietysti merkitystä, muistuttaa Iisalo.