Korisliigaa yhtäjaksoisesti 14 kauden ajan pelannut Namika Lappeenranta luopuu paikastaan Korisliigassa tulevaksi kaudeksi.

Muun muassa kaksi suomenmestaruutta voittanut seura hakee tukevampaa pohjaa tulevaisuuden toiminnalleen hakemalla sarjapaikkaa sarjaporrasta alempaa. Suurin syy on epävarmuus Korisliiga-tasoisen budjetin kasaamisen onnistumisesta ensi kaudeksi.

Kuten Namika on jo aiemmin julkisuuteen tiedottanut, on Namikassa rakennettu kahta vaihtoehtoa tulevalle kaudelle ensisijaisen vaihtoehdon ollessa Korisliiga. Aika loppui kesken. Kevään ja viimeisenkään kuukauden aikana tehty kova työ riittävän tuen löytämiseksi, ei valitettavasti riittänyt vakuuttamaan seuran hallitusta Korisliiga-paikan vastaanottamiseen.

– Totta kai tämä on tietynlainen pettymys pitkän ja menestyksekkään Korisliiga-taipaleen jälkeen, mutta tämä ei ole loppu vaan uuden alku. Tulemme laatimaan Namikan strategian uusiksi koko seuran osalta. Tulevalle kaudelle rakennamme Namikan edustusjoukkueen niin, että toiminta on urheilullisesti mielenkiintoista ja myös taloudellisesti tasapainossa. 1. divisioonassa myös Namikan omat kasvatit saavat näkyvämmän roolin sekä tilaa ja aikaa kasvaa Korisliigatasoisiksi pelaajiksi, kommentoi seuran uusi puheenjohtaja Pasi Riihelä tilannetta seuran sivuilla.

Koripalloliitto toteaa tiedotteessaan, että kaikki kauden 2014/15 sarjapaikat käsittelee Koripalloliiton liittohallitus 12. kesäkuuta. Korisliiga pelataan liittohallituksen aiemman päätöksen mukaisesti vähintään 10 ja enintään 12 joukkueen nelinkertaisena sarjana. Kyseisen päätöksen mukaisesti sarjaa ei täydennetä Namika Lappeenrannan luopumisen myötä, vaan sarja pelataan 11 joukkueen voimin.