Suomen koripallomaajoukkue saa mielenkiintoisia nimiä kesän harjoitusleirille, kun mukaan tulevat Alex ja Erik Murphy. Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann ei usko, että pelaajilla olisi sopeutumisvaikeuksia joukkueeseen.

Odotukset ovat korkealla erityisesti vanhemman veljen, Erikin, suhteen, sillä hän pelasi tällä kaudella NBA:ta ensin Chicago Bullsin ja myöhemmin Utah Jazzin riveissä.

– Meillä ei ole heihin mitään sen erityisempiä odotuksia kuin keihin muihinkaan pelaajiin. Odotan, että tulevat joka päivä harjoittelemaan niin hyvin kuin he pystyvät, Dettmann kertoo odotuksistaan SuomiKoris-sivustolle.

Erik jäi debyyttikaudellaan vähälle peliajalle NBA:ssa, mutta pelaamattomuus ei huoleta Dettmannia – päinvastoin.

– En ole ollenkaan huolestunut, se on mielestäni mahdollisuus. Se tarkoittaa sitä, että hänellä on paloa pelata. Olen hänen kanssaan jutellut tästä asiasta. Hän pelaa ensin kesäliigaa jolloin mahdollinen ruoste lähtee pois. Me pääsemme siihen samalle aallonharjalle jatkamaan. Positiivinen asia on myös se, että hänellä on nyt hirvittävä palo tulla riittävän aikaisin ja olla joukkueen mukana. Se edesauttaa ja hyödyttää häntä ja meidän joukkuetta, korostaa Dettmann.

Dettmann ei avaa millaista roolia Murphylle on kaavailtu, mutta uskoo hänen pääsevän hyvin sisään susilamaan.

– Otetaan harjoitukset kerrallaan, mutta on selvä, että hänen kaltaisensa pelaaja tuo uutta ulottuvuutta. Mielestäni hän on tyypillinen susipelaaja. Hänellä on upea kotikasvatus, upea asenne lajiin ja kova työmoraali. Ihan kuin hän olisi ollut tässä perheessä pienestä pitäen, hehkuttaa Dettmann.

Salttu Forsström