Hongalle kaksi jatkosopimusta

Korisliigassa pelaava Tapiolan Honka on solminut jatkosopimukset alle 18-vuotiaiden maajoukkuekaksikon Henri Niemistö – Okko Järvi kanssa. Molempien nuorten miesten sopimukset ovat yhden pelikauden mittaiset.

195-senttinen, 18-vuotias Niemistö debytoi Korisliigassa viime kaudella. Alkukautta häirinneistä loukkaantumisista toivuttuaan Niemistö murtautui Hongan vakiorotaatioon ja heitti runkosarjan päätöskierroksella Korisliigan piste-ennätyksekseen 17 pistettä. Touko-kesäkuun vaihteessa pelatuissa PM-kisoissa Niemistö oli Suomen U18 joukkueen paras korintekijä 12,6 pisteen keskiarvolla ja johdatti joukkueen PM-kultaan.

192-senttinen ja niin ikään 18-vuotias Järvi on Tapiolan Hongan oma kasvatti. Järvi oli viime kaudella A-poikien SM-sarjan paras korintekijä hurjalla 25 pisteen keskiarvolla. PM-kisoissa Järvi kuului Niemistön tapaan joukkueen runkopelaajiin ja kirjautti keskimäärin 9,6 pistettä ottelua kohden. Korisliigaa Järvi pääsi viime kaudella haistelemaan 19 ottelun verran, joissa kertyi keskimäärin noin 3 peliminuuttia ottelua kohden.

Päävalmentaja Tuomas Iisalo on mielissään kaksikon jatkosopimuksista.

– Molemmat pelaajat edustavat isokokoisina, taitavina ja monipuolisina pelaajina modernia takamies-laiturityyppiä. He pystyvät puolustamaan, heittämään kaukaa ja käsittelemään palloa. Henri on aloitteellinen ja aggressiivinen pelaaja ja hänen intensiteettinsä on nuorelle pelaajalle harvinaista. Okko on kehittynyt viimeisen vuoden aikana valtavasti. Hän on monipuolinen hyökkäyspelaaja, joka suhtautuu koripalloon kunnianhimoisesti ja on valmis tekemään töitä tavoitteidensa eteen, Iisalo miettii Hongan sivuilla.

Tapiolan Hongalla on ensi kaudeksi sopimukset Niemistön ja Järven lisäksi Villematti Kopion ja Joni Herralan kanssa. Lisää pelaajasopimuksia julkaistaan lähipäivinä.

 


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.